x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

La cultura de la pau

La cultura de la pau es construeix al cor de cadascun de nosaltres
Actualitzada 13/01/2023 a les 06:25
Amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient es donen per finalitzada les festes de Nadal. Durant aquests dies d’esbarjo entre dinars, sopars, reunions i lectures intento llegir sempre el que el Papa Francesc ens fa arribar a través del seu discurs amb motiu de les felicitacions nadalenques recordant-nos, enmig de la voràgine del consumisme d’aquests dies, que la cultura de la pau no només es construeix entre els pobles i les nacions, sinó que comença al cor de cadascun de nosaltres i per fer-nos reflexionar sobre els màrtirs ucraïnesos i també en els nombrosos conflictes en curs a diverses parts del món. La guerra i la violència són sempre un fracàs i la religió no és un mitjà que s’hagi de fer servir per alimentar conflictes, ja que l’Evangeli és sempre l’Evangeli de la pau i no es pot en nom de cap Déu declarar Santa una guerra.

Divines paraules que pel que es veu, a través dels conflicte bèl·lics que tenim actualment arreu del món, no arriben encara a qui han d’ar­ribar, o potser tenen algun dispositiu estrany instal·lat dins dels cervells que els fa veure una situació completament errònia a la que en realitat hauria de ser.

Si els nostres avantpassats, els nostres avis o totes aquelles persones que van haver de partir una guerra i una postguerra poguessin veure tot el que està passant ara crec que es posarien les mans al cap, i ens dirien que malgrat tot el que ells van haver de lluitar i patir, no va servir de res, i que estem al mateix punt de partida del desafiament i l’egoisme d’una humanitat que no pot veure més enllà del seu propi interès.

Pel que es veu l’ésser humà a força de llegir les mateixes notícies, veure diàriament les mateixes imatges denigrants i brutals a més d’escoltar atrocitats sobre el patiment de mig globus terraqüi no ha pogut assabentar-se com se’ns ha instal·lat un nou virus, un virus que ens fa tancar els ulls per negar-nos la realitat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts