Creat:

Actualitzat:

La Festa del Baptisme de Crist ens recorda avui que nosaltres també som batejats i precisament en nom de Crist. Avui, doncs, més que mai, hem de reflexionar seriosament sobre el significat del Sagrament del Baptisme.

En el dia del Baptisme de Crist al riu Jordà, hem de renovar i reafirmar el baptisme de Crist de cadascun de nosaltres. No pot ser d'una altra manera. Viure com Jesús ens exigeix, de tant en tant, contrastar la nostra vida, les nostres paraules, els nostres camins amb la vida, la Paraula i el Camí de Jesús. Dit d’una altra manera: ser conseqüents amb el nostre baptisme de Crist comporta submergir-nos en la mateixa sort, projecció i mentalitat de Jesús. El “sí però no” (que afecta molts dels nostres sagraments) ens invita a plantejar-nos seriosament si estem seguint amb fe la Gràcia i el camí de Jesús o, per contra, l’estem malgastant o infravalorant.

Poc se’ns diu dels moments previs al Baptisme del Senyor. Però la veritat és que el Baptisme de Jesús va marcar per a ell i per a nosaltres un abans i un després. Va ser com el punt de sortida de Jesús vers la vida pública i aquell solemne instant en el qual, sentint el beneplàcit del Pare del cel, com diu l’Evangeli, va començar la singladura del Fill de Déu per anunciar i marcar les pautes que hem d’assimilar tots els cristians.

Per a nosaltres, el Baptisme de Crist aporta molts interrogants:

-Ho sentim com una cosa renovadora i com un impuls evangelitzador?

-És un sagrament que ens compromet a donar raó de la nostra fe i de la nostra esperança?

-Som conscients que ser batejats implica defensar i viure segons els principis de l’Evangeli?

-Fins a quin punt hem deixat de ser homes vells per convertir-nos en persones amb nous horitzons?

-Vivim la nostra condició de batejats o ens conformem a estar batejats?

-Escoltem en algun moment “tu ets el meu fill estimat, el meu predilecte” o el baptisme és alguna cosa que va quedar en el passat i que no va deixar cap segell ni conseqüència?

Que la festa del Baptisme del Senyor sigui porta d’entrada per a tots els qui som membres de la gran família de l’Església, i també porta de sortida vers el testimoniatge, però no d’oblit ni de desaparició.

Si volem..., podem. FELIÇ BAPTISME!

tracking