Les set claus

Assetjament escolar

Telèfon contra l’assetjament: 743 313

Creat:

Actualitzat:

L’assetjament escolar és un tema que malauradament està d’actualitat. Desitjaria no haver de parlar d’això, però crec que la societat n’ha de prendre consciència. És un tipus de violència que atempta contra els drets dels infants i adolescents. És devastadora pels patiments que ocasiona, perquè infereixen la salut i el benestar dels nostres fills. Una situació que malauradament sovint condueix els menors al suïcidi.

Dijous passat, 3 de novembre, se celebrà el Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar. Coincidint amb la data, el ministeri d’Educació i Ense­nyament Superior ha afegit una nova eina als canals de comunicació ja existents. Per poder denunciar s’ha activat un telèfon directe i exclusiu per a aquests tipus de casos, atès per part d’un inspector educatiu, el número 743 313.

Es tracta d’un servei gratuït, anònim i confidencial, que té com a objectiu prestar el màxim ajut en el temps més ràpid possible.

L’any passat, tal com s’ha fet públic per part del ministeri de referència, es van notificar 21 casos d’assetjament en total als tres sistemes educatius d’Andorra, essent el percentatge més alt les denúncies d’alumnes que cursen segona ensenyança. L’assetjament més comú és el verbal, seguit de l’assetjament físic, el ciberassetjament i, per últim, l’exclusió social. No podem obviar que una de cada dues agressions verbals acaba derivant en una agressió física.

És important conèixer el telèfon, fer-ne difusió i denunciar qualsevol conducta de la qual siguem espectadors. És essencial com a element clau a l’hora de detectar aquests tipus de comportaments tan reprovables. Sense cap mena de dubte ha d’existir una acció del centre escolar, implicació per part dels professors i la direcció del centre. També la vinculació dels alumnes per erradicar aquestes situacions. En el cas que no sigui així, mitjançant la preceptiva denúncia al telèfon de referència, el ministeri podrà coordinar i verificar que la situació ha estat solucionada de manera definitiva.

tracking