x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Controvertit enllumenat

Actualitzada 23/11/2022 a les 06:27
Com nosaltres, els països que ens envolten han aprovat mesures i recomanacions per a fer front a la crisi energètica, aplicables a les administracions, empreses i ciutadans. Amb relació als llums de Nadal, els estats han mantingut la possibilitat d’encendre’ls. En alguns casos s’han limitat els horaris i els dies, en d’altres les restriccions s’han deixat en mans de la mateixa ciutat.

Dissabte es va fer l’espectacular encesa de llums a Vigo, ciutat que des de fa uns anys ha invertit enormement en la decoració de Nadal per aconseguir ser un reclam turístic. L’alcalde de la ciutat gallega ha assolit el seu objectiu, ja que amb els onze milions de llums leds, les nombroses atraccions i decoracions, la música al carrer, i amb una nòria de grans dimensions, omple la ciutat de visitants des de final de novembre fins a l’inici del gener. Per a Vigo, l’enllumenat nadalenc ha esdevingut un atractiu turístic amb un gran retorn econòmic. Per aquest motiu aquesta ciutat, com d’altres, no es planteja reduir el seu enllumenat de Nadal. Això sí, com a gest, l’alcalde de Vigo ha anunciat que reduirà enguany l’encesa de llums una hora al dia.

La controvèrsia està servida. Hi ha qui considera que cal reduir el consum energètic d’un enllumenat excessiu i purament decoratiu, mentre altres volen mantenir la il·luminació que contribueix a potenciar el turisme i afavorir el consum en aquestes festes. Ben segur que moltes ciutats es troben amb el dilema de si fan prevaldre les mesures d’estalvi enfront dels interessos econòmics i turístics. Ara bé, les administracions han de ser les primeres a predicar amb l’exemple, sobretot en moments on es demana la col·laboració de tota la ciutadania. Aquesta crisi energètica és també una bona oportunitat per qüestionar models d’enllumenats que augmenten any rere any i d’un turisme basat en abundàncies en un context on els objectius de desenvolupament sostenible són essencials.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts