x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Paraula i vida

Onzena Setmana de Cinema Espiritual d'Andorra

Actualitzada 13/11/2022 a les 07:55
Celebrem la Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment a infants i joves, i també oberta al públic adult en general, del 7 a l’11 de novembre. Aquesta ha estat l’11a edició de la convocatòria de formació i transmissió de valors a través del cinema, implicant mestres i professors, especialment els de religió dels sistemes educatius del Principat. Amb el suport dels Cinemes del centre comercial Illa Carlemany, d'Escaldes-Engordany i organitzat per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell.

Aquest repte, que va començar fa deu anys, acull cada vegada més infants i joves. El “cinema amb valors” té vocació de ser una porta a un temps de reflexió i redescobriment per als infants i adolescents. Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.

És remarcable la implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat d'Andorra i té una especial importància la difusió de la iniciativa en els claustres. Amb l’editorial Edebé editem el material educatiu en format paper i en format digital amb el qual es treballa amb els infants i joves abans i després de veure la pel·lícula.

Les projeccions s’han fet als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult Cerca de ti, que es va projectar el dijous dia 10 de novembre a les 20.30 hores. L’entrada era gratuïta per a totes les sessions, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.

El cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia. Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses, el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà, el misteri de Déu.

S'han triat quatre pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris. Són pel·lícules de gran qualitat i de molt bona crítica en el moment de la seva estrena en aquest darrer temps.

Los Rodríguez y el más allá (Alumnes de 3r cicle de Primària).
Mi hermano persigue dinosaurios (Alumnes de 1r cicle de Secundària).

Arde Notre Dame (Alumnes de 2n cicle de Secundària i batxillerat).
Cerca de ti (Adults).
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts