x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PARAULA I VIDA

Col·legi Sant Ermengol... 55 anys

Actualitzada 09/10/2022 a les 06:18
El dilluns 3 d’octubre vam ser convocats per celebrar amb alegria els 55 anys del Col·legi Sant Ermengol a Andorra. Vull aprofitar aquestes línies del Diari d’Andorra per donar públicament les gràcies a tots/es els que durant aquest 55 –ara 56– us heu lliurat a generacions i generacions d’infants i joves d’Andorra: educadors, personal de servei, equip de pastoral, equip directiu, famílies, salesians i ara a les Filles de la Sagrada Família d’Urgell.

Gràcies per formar i ajudar a créixer i a pensar a tantes generacions d’andorrans com a bons cristians i honrats ciutadans. Sant Joan Bosco i la Mare Janer així ho van voler i heu estat fidels sent “contemplatius” en l’acció.

Com una gran família el Col·legi Sant Ermengol s’ha caracteritzat per fer vostre el gran llegat educatiu a partir del “mètode de la bondat”. Heu estimat... i heu fet que els vostres infants i joves se sentin estimats.

El sistema preventiu i el clima de família viscut al col·legi Sant Ermengol ha estat el tarannà, viscut en comunió, al servei de la missió, aconseguint un ambient de confiança, alegria, gratitud i amistat entre educadors i educats.

El Sant Ermengol sempre ha estat Casa que Evangelitza educant, acompanyant i escoltant. La vostra presència i experiència de vida a l’Església de les Valls es concreta en la passió per Déu i pels joves, disposats a realitzar la missió fidel al somni d’enguany de fer de l’escola... una “Escola per Créixer”.

Penso que ha estat un do per al Principat d’Andorra i per a l’Església perquè respon a la crida de l’Esperit. Amb vosaltres hem après a viure la unitat en la diversitat d’estils i nivells de compromís; un model d’inspiració i acció educativa, un exemple de senzillesa i de santedat en el quotidià, que no exigeix coses estranyes sinó fer de cada acte un acte d’amor a Déu.

Amb vosaltres hem après que la santedat consisteix a estar sempre alegres. Ens heu ensenyat a viure el dia a dia amb optimisme, a aprendre a assaborir amb senzillesa les alegries humanes que Déu ha posat en el nostre camí.

Educar des de l’Humanisme Cristià que valora tot allò positiu de l’ésser humà, edificat sobre la indestructible confiança en la bondat de la persona, perquè és objecte de l’amor de Déu.

Gràcies per ajudar tantes generacions andorranes en la promoció humana, l’educació i l’evangelització entesa com a anunci i testimoniatge de l’Evangeli, objectiu prioritari de la vostra missió. Que per molts anys pugueu continuar educant.

Que Mare de Déu de Meritxell patrona d’Andorra continuï guiant els vostres passos. Gràcies, gràcies, gràcies.
  • #1 Des del fons del Bronx lauredià
    (10/10/22 12:21)

    Pepe, el teu conegut amor-passió pels salesians et cega. La seva trajectòria buscant apassionadament l'èxit social via la recerca dels alumnes més capacitats no és massa admirable, ni cristiana. Faig una valoració molt moderada.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts