Les set claus

4+1 temes

Molt han de prometre els candidats a famílies amb dificultats

Creat:

Actualitzat:

El temps es relativitza depenent de l’edat que tinguis, o tal com expliquen els psicòlegs, el temps passa molt més ràpid en no estar concentrats en el dia a dia. Deu ser per falta de concentració que aquests quasi quatre anys de legislatura han passat massa ràpid.

Així doncs, tenim la carrera electoral de les eleccions generals a mesos de fer-se efectiva. A priori ens trobarem l’escenari de debats amb vuit persones aspirant a optar a cap de Govern. Un escenari esperpèntic per assegurar uns debats fluids i seriosos. Candidats amb l’única fita del minut de glòria televisiva haurien de tenir-ho més difícil.

Em puc aventurar a acotar els principals temes de la campanya, debats i programes electorals. L’habitatge copsarà tant temps com les possibles solucions a aconseguir un dret constitucional.

La sostenibilitat de la CASS també estarà en els atacs dels aspirants, amb tota legitimitat, atès que des de fa temps és un tema no resolt i que s’eternitza per la complexitat i impopularitat de les possibles solucions.

Els acords d’associació amb Europa, amb la seva amplitud de difícil comprensió, tot i l’esforç pedagògic realitzat pel Govern.

La sostenibilitat i medi ambient lligat a la voràgine de la construcció, limitada aquesta amb l’última llei aprovada pel Consell General, que crea un lògic i necessari nexe d’unió entre capacitat de serveis i nous permisos de construcció.

L’últim tema que m’aventuro a avançar és la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i l’abocament a la pobresa de moltes. Una realitat provocada per la pujada de preus de l’habitatge, inflació descontrolada amb la consegüent pujada dels preus de productes bàsics, pujada dels tipus d’interès i, en definitiva, una situació insostenible per a moltes famílies d’Andorra. Molt hauran de prometre els candidats per convèncer les famílies en situació econòmica insostenible. El porta a porta pot ser el més trist mai viscut en el nostre país.

* Higini Martínez-Illescas, Vicepresident d’Acció

tracking