x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

La maleïda crítica

Actualitzada 24/09/2022 a les 06:18
Avui dia no sabem mantenir una conversa sense treure a la llum els defectes del proïsme.

Dins de l’enorme acumulació de pecats que carreguen a les esquenes de la humanitat actual, se’n troba un a qui ningú no dona més importància en comparació amb la virulència d’altres més grollers i notoris: parlem del pecat de murmuració, o el gust pel comentari ociós dels pecats o defectes dels altres.

El món està tan ple de fang, que és molt difícil passar-hi a través sense tacar-se amb les seves esquitxades. A la vida ordinària avancem entre faltes i defectes, i constantment ens surten al pas, indignant-nos, les misèries dels altres.

Aleshores ens acarnissem en ells i els mosseguem amb tanta més sanya com més antipatia experimentem cap a les seves persones. Però no tan sols això, sinó que ens degotegem en la crítica dels que conviuen sota el nostre mateix sostre, dels que ens van portar al món, i dels que anomenem els nostres amics.

El grau de mediocritat d’una persona es pot mesurar per la quantitat de temps que dedica a criticar la vida dels altres. Criticar és la forma més evident de mostrar la manca de connexió amb un mateix. Sovint, quan un dedica temps i recursos a criticar altres, és perquè és víctima de la seva pròpia frustració. La seva vida no li agrada, però en comptes d’acceptar la seva situació i iniciar un canvi, intenta justificar-se rebaixant i deteriorant la vida dels altres amb els seus dards malintencionats.

No diguis coses falses pel bé de l’interès personal o senzillament per impressionar. No pronunciïs paraules que causin desviació i odi a altres persones. No difonguis notícies que no saps si són certes. No critiquis o condemnis coses de les quals no n’estàs segur. Parla sempre veritablement i constructivament.

La persona que es troba bé amb si mateixa no mira als costats, sinó que posa tota la seva atenció a avançar en la direcció dels seus objectius.
  • #6 estevet
    (24/09/22 15:45)

    estevet va dir..
    Comentari erroni corresponent a l'article sobre l'Espot a l'ONU.

    Respondre
  • #5 estevet
    (24/09/22 15:06)

    Un altre exemple de perquè és un polític i no un home d'estat. No dona per més.

    Respondre
  • #4 estevet
    (24/09/22 15:02)

    I com que ens agrada molt xafardejar, immiscir-nos en la vida dels altres i opinar sense saber, doncs tenim la societat que tenim. Apegalosa.

    Respondre
  • #3 Vaya maneres
    (24/09/22 13:45)

    Si moltes bones paraules, pero la gent que et conexeix ja sabbem com es, molta fantasmeria i aparentan. Lo tipic a andorra dir les coses be pero la realitat tot per aparentar

    Respondre
  • #2 Pregunta
    (24/09/22 13:39)

    Escrit des del pedestal?

    Respondre
  • #1 sentit comu
    (24/09/22 12:00)

    Bones reflexions i article Joan Carles, malauradament moltes persones es sentiran indentificades i aixo es difícil d'aceptar,...cal fer un treball diari de creixement personal i ja sabem que la majoria de persones prefereixen no sortir del seu cercle de comfort....

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts