x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Visura

B2

Actualitzada 02/08/2022 a les 06:14
El B2 era aquell cèlebre bombarder estratègic que els americans van construir a final dels vuitanta, en plena guerra freda. Era capaç de penetrar en territori soviètic sense ser detectat pel radar i podia deixar anar setze carabassons termonuclears sobre l’enemic, que ni se n’hauria adonat del que li passava. Ara, trenta anys més tard, el B2, reconvertit en certificat oficial, és l’arma de destrucció massiva contra els metges que volen exercir a Andorra. Només cal fer una repassada als planys i les lamentacions dels comentaristes digitals per veure que l’exigència per llei del B2 és com l’aigua oxigenada que s’aplica sobre una ferida, que pica però cura. Des de fa temps, la missió d’una activíssima cinquena columna és la d’intentar convèncer-nos que amb el català a Andorra no vas enlloc, que és una llengua petita, exigua i abacallanada, i que faríem santament d’anar-la deixant només per a usos domèstics i folklòrics. I no pas en favor de l’anglès, ni del francès, ni tan sols de l’esperanto: en favor, com és obvi, del castellà. És així, i no cal que busquin altres excuses ni subterfugis. A veure: el certificat B2 és del coneixement intermedi. Qualsevol metge mínimament espavilat se’l treu tot solet en tres mesos. No et demana que escriguis les receptes en decasíl·labs, ni que t’expressis als informes com si fossis Jesús Moncada. Només s’espera una mínima implicació lingüística i un respecte a la gent d’on vols anar a treballar, una implicació i un respecte que serien assumits sense cap mania ni reserva si volguessis fer de metge a Islàndia o a Liechtenstein o a San Marino. La resta, palles (mentals).
  • #4 Andorra, destí somiat.
    (02/08/22 19:17)

    El llistat de sanitaris que s'estan donant de bufetades per venir a treballar a Andorra, efectivament, s'ha posat a estudiar per complir el seu somni andorrà.

    Fora d'aquest grup enorme de tres amics, els altres sanitaris és possible que inverteixin les hores d'estudi en la seva especialitat.

    El problema no és que estudiïn català, és que limitem el nostre univers de possibles metges als que ja parlen català o als que tinguin com a prioritari venir aquí. I l'equip cubà, és clar.

    Respondre
  • #3 Pobladó
    (02/08/22 16:32)

    Miquel va dir..
    I jo encara diria més (com dirien els Dupont)...si es incapaç de treure's el B2, podem dubtar -i molt- de la seva capacitat d'aprenentatge, de la seva professionalitat i del seu CI,....per tant..no interessen

    Respondre
  • #2 Farmacèutica
    (02/08/22 10:39)

    Ep! L'aigua oxigenada no és recomanable per les ferides, ja que si be desinfecta, pot endarrerir la cicatrització. Perquè no distingeix entre cèl·lules sanes i danyades.
    L'etiquetatge del producte que es ven a farmàcies i supermercats indica que és un antisèptic per a pell sana. És a dir, una substància química que s'usa sobre teixits vius (com la pell) i és capaç de reduir o eliminar els microorganismes vius, cosa que redueix la possibilitat d'infecció, sèpsia o putrefacció. Així, el peròxid es pot fer servir com a desinfectant de pell sana, per exemple, abans d'una injecció.
    Per norma general, en fer-se una ferida, el recomanable és netejar la superfície amb aigua i sabó líquid, amb tocs suaus i sense fregar. Per això, cal assegurar-se que les mans estiguin netes i retirar de la zona roba i accessoris. Després de rentar la lesió, assecar-la amb gases estèrils.
    Per la resta, lo del català, estic d'acord amb el que es diu.

    Respondre
  • #1 Miquel
    (02/08/22 08:41)

    Molt bó!!! Avui també l'has tornat a clavar i tota la raó del món.
    Si un metge que ha fet la carrera,
    El Master, el Mir, .... no pot treure un B2 de català, es que no li dóna la gana i no té cap respecte a la gent que l'acull. Felicitats.

    Respondre
4
El més...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts