Creat:

Actualitzat:

És evident que el canvi climàtic està mostrant arreu una realitat que arriba a ser virulenta.

Calor insuportable, sequera sense precedents, incendis arreu que indiquen que ens apropem a un punt de no retorn.

I tot i les advertències, seguim el nostre ritme, com si això del canvi climàtic no anés per nosaltres. Com si no ens afectés i tot pogués continuar igual com sempre.

Ens podem continuar enganyant i fer com si la calor i la manca de pluja fossin casualitat. Allò que anem repetint any rere any, del fet que fa molts anys ja hi havia hagut un any així de sec i calorós. Però aquest cop no és així, no ens serveix la mateixa excusa.

Estem abusant dels recursos naturals com si fossin infinits.

La construcció desmesurada, sense sentit, i allunyada dels nuclis urbans afecta de manera directa sobre la quantitat de boscos i disminueix la massa forestal. Cada cop eliminem més arbres per ciment perquè ens destorben i anem conquerint el seu espai. I no els substituïm, al contrari, n’ignorem els beneficis i en menystenim el valor sobre l’ecosistema, i de retruc, sobre la salut de les persones. I per desgràcia, sembla que a molts no els importa.

Els arbres representen una part fonamental del cicle de la vida.

Si volem millorar la qualitat de l’aire, hem de plantar arbres.

Si fa molta calor i les temperatures augmenten de manera considerable tant a l’estiu com a l’hivern, hem de plantar arbres.

Si volem que l’aigua que brolla de les fonts i que corre pels rius sigui clara i neta, hem de plantar arbres.

Si volem evitar l’erosió del terra i que els boscos siguin frondosos i puguin desenvolupar la seva funció de la fotosíntesi, hem de plantar arbres. Són la font de creació d’oxigen, ens aporten equilibri saludable, la seva humitat ajuda a la pervivència de la flora i de la fauna, i també a la pervivència de les persones.

Hem de ser capaços de valorar-los tots i cadascun d’ells, i no tallar-los, si no és imprescindible.

I si cal, plantar un altre arbre en un altre lloc.

No en sobra cap, al contrari.

Si volem que el cicle de la vida perduri en les generacions futures, plantem més arbres i posem menys ciment.

tracking