Creat:

Actualitzat:

La setmana passada Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira van arribar a un acord que entre altres aspectes permetrà el naixement del forfet únic d’esquí a Andorra.

Amb aquest pas, Andorra comptarà a partir de la temporada 2022-2023 amb una oferta de 303 quilòmetres esquiables, als quals es podrà tenir accés amb la compra d’un únic forfet, situant-se entre els destins europeus amb més superfície esquiable.

Addicionalment, els dominis esquiables podran unir la seva oferta d’activitats d’estiu des del Mountain Park i Bike Park de Vallnord-Pal Arinsal, passant pel Món Màgic de Soldeu el Tarter i el Mirador Solar d’Ordino Arcalís, entre d’altres.

La creació del forfet únic és un pas molt important en un camí que va començar el 2003 amb la creació de Nevasa, i que ha tardat gairebé 20 anys en la creació del forfet únic. Aquest acord també té l’avantatge que totes les societats explotadores dels camps de neu compartiran objectius amb una estratègia conjunta encaminada a coordinar la seva oferta 365 dies l’any, el que anirà en benefici del posicionament d’Andorra com a destí turístic.

El 92% dels dies d’esquí que comercialitzen les pistes d’esquí els venen a no residents, motiu pel qual aquests acords són tan importants, ja que crearan sinergies que permetran a les estacions mantenir el nivell d’inversions per atreure els esquiadors que visiten el nostre país.

En l’actualitat els esquiadors consideren imprescindible un alt nivell d’inversions tant en ginys mecànics, com en neu de cultiu, com en serveis accessoris i d’après ski. Acords com el del forfet únic permeten a les estacions andorranes tenir una millor posició en un mercat tan competitiu com el de l’esquí, que sempre ha estat molt exigent quant al nivell d’inversions necessàries, i mantenir la seva posició de lideratge en l’esquí al Pirineu i al TOP-10 mundial de destinacions turístiques de neu.

tracking