Creat:

Actualitzat:

Observo, amb una certa alegria, que ja no es fa servir “The Cloud” per referir-nos a l’espai que ocupava fins fa uns pocs anys la seu de l’STA i l’antiga caserna de bombers. Ara, per situar-nos, ja en diuen oficialment “Espai de l’Antiga Caserna de Bombers”.

És un espai molt cèntric, de bon aprofitar, i ara s’hi continuarà fent un cicle de concerts durant tot el mes d’agost. Home, és de justícia la política toponímica de posar noms que recordin el passat —sobretot agrari— del país. I d’exemples, en tenim els que vulguem: Prat de la Creu, Prada Casadet, Prat del Roure, la Llacuna, el Prat Gran… En tots aquests carrers i places ja fa temps que no hi ha prats ni prades ni mollenes ni res que se li assembli. Tot ha estat devorat pel progrés, per l’asfalt i pel totxo, i si no fos pel nomenclàtor no ho podríem ni imaginar.

Però, si més no, sempre està bé saber d’on venim. Del mico, sí, però també d’un país de pagesos i pastors. I The Cloud, aquest edifici que només va tenir una existència diguem-ne virtual, no se’n podia dir de cap manera, ni que fos per una mínima dignitat idiomàtica. Tenim, doncs, l’Espai de l’Antiga Caserna de Bombers, que trobo un pèl massa llarg i que quedaria prou bé escurçat: Bombers i prou. Però com que la nostra companyia de telecomunicacions hi ha de construir, diuen, la nova seu —més modesta i funcional— potser que no agafem massa estima al nom, que encara ens el canviaran. Així desfilen, les glòries del món.

tracking