x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Pin parental

Actualitzada 19/07/2022 a les 06:27
L’ensenyament a Andorra gaudeix d’una salut fantàstica i tots els sistemes educatius conviuen perfectament, gràcies en part a la diversitat de l’oferta. Que els pares puguin inscriure lliurement els seus infants a l’escola que més els convingui, en un ventall obert de possibilitats, que qualitativament és excel·lent, no té preu. Tothom reconeix que aquest fet representa un actiu de país envejable arreu del món. Quan una cosa funciona i bé, no es toca, però ves per on... Houston, tenim un problema! El ministeri d’Afers Socials, capitanejat per la ministra Pallarès, ha agafat embranzida per les noves lleis “modernilles” new age, que no discutiré, pobre de mi!, referents en igualtat, quotes, violències de gènere, vigilants de la igualtat, etc. Alliberada també, i cal dir-ho, del jou de Liberals, envaeix les competències pròpies, quadriculades i exclusives del ministeri d’Educació, intentant impregnar les classes reglades a l’escola amb un segell més propi d’un adoctrinament en tota regla. Les xerrades i conferències que vol implantar i normalitzar Afers Socials als temples de l’ensenyament, donant marge de maniobra i també de confiança a grups com ara Diversand, i sorprenentment ara, Stop Violències, només es pot entendre com un intent de manipulació dels infants, aprofitant l’avinentesa que són com esponges en aquestes edats. Com he dit , si el govern en bloc, que entenc col·legiat, accepta aquestes formes i fórmules intervencionistes i excessives d’Afers Socials és urgent que, per resposta de causa-efecte, s’admeti paral·lelament el pin parental.
  • #6 Dret de l'Estat respecte als valors mínims dels Frets Humans
    (19/07/22 12:15)

    No heu entès el modus operandi d'aquestes ideologies.

    Qualsevol Dogma del nou Credo, és considerat una llei aconseguida amb el progrés de la raó per explicar la naturalesa humana. Per tant, anar-hi en contra és un endarreriment. És més, és un atac als Drets Humans.

    Per tant, és absurd que els pares puguin dir si el col·legi ensenya aquests principis, aquests valors. S'han assumit com a bàsics.

    És el principi relativista. Un exemple que no crec que vostè li agradi:
    Ara els governs ens diuen a partir que setmana el no nascut mereix protecció, o quin estàndard de salut, o el que sigui.
    Si poden repartir dret de vida o mort, per què no dictarà els seus valors?

    L'única cosa que no pot dir és que sigui una religió, però pot tenir el mateix contingut.

    Respondre
  • #5 Troglo...
    (19/07/22 09:38)

  • #4 Eros
    (19/07/22 09:16)

    Hi ha 3 fonts d'influència sobre la futura identitat sexual dels menors, família, escola i tendències socioculturals (induïdes?) , el problema és que l'ordre ha canviat, la llei defensa als menors dels seus propis pares si és necessari, com és el cas de la llei Transgènere, qui té la pàtria potestat dels fills? Els pares o l'Estat? Una altra pregunta és, perquè es pretén alterar els patrons sexuals mil·lenaris i amb quin objectiu?

    Respondre
  • #3 anna
    (19/07/22 08:49)

    Totalment d'acord amb l'articulista. No es pot educar en i per a ideologies. L'objectivitat, base de les ciències socials i/o tècniques, és el que s'ha de treballar a l'escola. No pas arguments esbiaixats i amb falta de rigor científic, predominant el sentiment i la sensació de certesa fundada sobre una base ideològica.

    Ni religió ni adoctrinament a l'escola!

    Respondre
  • #2 pirata
    (19/07/22 08:06)

    Au, preneu-vos la pastilleta i torneu a la cova...

    Respondre
  • #1 Més filosofia i ètica i menys promiscuïtat.
    (19/07/22 07:50)

    Igual que la classe de religió en una època va ser optativa, el mateix hauria de ser per a l'educació sobre la ideologia de gènere, l'educació sobre identitat sexual ha de ser a casa, l'aprenentatge de les matèries a les escoles. De qualsevol altra manera estaríem incorrent en adoctrinament de menors.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts