x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Els líders potencials

Actualitzada 16/07/2022 a les 06:07
Sovint les persones associen els grans èxits amb diverses coses: sort, circumstàncies o talent natural. El secret de l’èxit d’una persona sembla una qualitat elusiva.

Fa pocs anys, la Universitat de Chicago va realitzar un estudi de notables artistes, atletes i erudits durant cinc anys per determinar què els feia triomfadors. La investigació dirigida pel doctor Benjamí Bloom es basava en entrevistes anònimes amb les vint persones més pròsperes en diversos camps. Es va incloure una varietat de professionals com concertistes, nedadors olímpics, jugadors de tennis, escultors, matemàtics i neuròlegs.

Bloom i el seu equip d’investigadors buscaven la clau del desenvolupament d’aquests grans guanyadors. Per tenir una idea més clara, també van entrevistar els seus familiars i mestres. L’informe va establir de manera concloent que l’afany, la determinació i el desig, no els grans talents naturals, portaven aquests individus a assolir el seu extraordinari èxit.

Els grans líders coneixen els desitjos dels que dirigeixen. Encara quan els líders potencials respectin el coneixement i la capacitat dels seus líders, aquests assumptes són secundaris. No els importa quant saben els seus líders, sinó quant els importen les seves necessitats, somnis i desitjos.

Quan un líder s’interessa sincerament en el benestar de la seva gent, s’activen en ells de manera transcendental la determinació i l’afany. El punt de partida de tot èxit és l’interès, la determinació i el desig.

I on trobar-los? L’autor i influencer Daniel Goleman afirma que els líders haurien de buscar líders potencials que s’esforcin per excedir les expectatives: les seves i les dels altres. El primer senyal és una passió per la feina en si. Aquestes persones, diu Goleman, “busquen desafiaments creatius, els encanta aprendre i s’enorgulleixen d’una feina ben feta. També mostren una energia incansable per fer les coses millor, i estan ansiosos per explorar nous enfocaments per a la feina”.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts