x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Bonificació necessària per viure

Actualitzada 08/07/2022 a les 06:25
Ahir, una vegada més, vam proposar a l’executiu la possibilitat d’ajudar la ciutadania i els professionals del nostre país arran de la pitjor crisi de poder adquisitiu de la història d’Andorra i que malauradament ens està tocant viure.

Una crisi de poder adquisitiu clarament marcada per la inexistència de polítiques en matèria d’habitatge per part del Govern, però també per la inacció en altres àmbits que estan fortament tocats pel context internacional, amb una pujada de preus i una inflació que a Andorra ja es troba ni més ni menys que al 7,3%.

És per això que ahir vam demanar a l’executiu si té prevista alguna possible bonificació en el preu dels carburants de locomoció i de calefacció per als residents i els professionals que treballen en la cadena logística, per tal de contenir l’increment d’aquests preus.

Una pregunta que va tenir una resposta clara per part del Govern: no. Perquè aquest Govern prioritza la recaptació a l’encariment del cost de la vida. Prefereixen seguir ingressant diners a costa del ciutadà que no aturar-se, escoltar, reflexionar, dialogar i ajudar-los a viure. Les emergències pressupostàries passen per davant de la preocupació dels ciutadans i empresaris del país mentre que les greus conseqüències d’una inflació tan elevada no ens les podem permetre.

Per això, proposem una bonificació en els preus públics que, al nostre entendre, tindria un triple impacte molt positiu sobre l’IPC: una reducció del preu que paguen els residents, professionals i empresaris i que comportaria una millora de l’índex; un impacte en la cadena de distribució perquè gairebé tot el que arriba al nostre país ho fa per carretera, i un impacte directe en l’efecte psicològic que es dona en aquells productes que pugen per por, per la tendència generalitzada, i sense una raó necessàriament econòmica per augmentar de preu.

Seguirem demanant al Govern que no es tanqui en banda, tot i que ahir ens deixés clar que no pensa ajudar-nos, que no té cap estudi de l’impacte que pot tenir una bonificació com la proposada en la nostra economia i que seguirà dient que les nostres solucions “són una altra manera de veure les coses”.

* Pere López, President del grup parlamentari del PS
  • #3 Berta
    (08/07/22 18:50)

    El socialisme vol crear també aquí votants subvencionats per assegurar-se el seu propi futur.

    Respondre
  • #2 La idea no és viure de subvencions
    (08/07/22 10:43)

    I de pas, poseu-vos les piles uns i altres (perquè en general ens és ben igual que us digueu PS o DA o com sigui) per controlar que els preus a Andorra si són sense iva siguin realment més baixos que a Espanya. No pot ser que comerços de tot tipus i empreses de tot tipus puguin vendre aquí el MATEIX producte que a Espanya (parlo de productes idèntics), al mateix preu i en ocasions fins i tot més car i ningú digui res ni controli res. Arremanguin-se tots plegats a fer la feina que fa falta i no caldran bonificacions de cap mena. Que de moment, ningú dels que esteu al Consell sigueu del partit que sigueu viviu a sota un pont que jo sàpiga. Poseu-vos a treballar uns i altres senyors, que la gent del país ho tenim molt clar el que no funciona.

    Respondre
  • #1 La idea no és viure de subvencions
    (08/07/22 10:12)

    Que regulin els preus del lloguer/ venda en funció de l'indret, dels m2, de les característiques i comoditats de l'habitatge, dels anys que tingui, etc... i no caldrà que bonifiqueu res. El que no pot ser és que els preus de lloguer i de compra de l'habitatge segueixin pujant i que per darrera Govern vagi bonificant; això és de rucs, un peix que es mossega la cua i un problema que no s'acabarà mai així. Els impostos han de servir per altres coses, no per bonificar el que no arribo a pagar perquè el meu habitatge segueix pujant a preus impagables. Bonificarem eternament o busqueu una solució real i efectiva al problema de base? La resta són "apanyos" que no serveixen per res a llarg termini.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts