Les set claus

GosSOS

Cal ser responsable quan es vol tenir una mascota

Creat:

Actualitzat:

Segurament ho heu llegit a premsa aquests darrers dies. Arriba l’estiu i el refugi de gossos està saturat (té capacitat per a 42 animals i en té 38).

Durant l’hivern no vol dir que no hi arribessin mascotes trobades abandonades (fins i tot cadellades senceres a la porta d’un veterinari!), però hi havia menys entrades que adopcions i es mantenia un equilibri. Perquè el que cal dir és que hi ha moltes famílies que acullen o adopten (en lloc de comprar) el seu gos a la gossera i és molt d’agrair!

Els propietaris solen abandonar el gos per diferents motius: des de l’edat avançada de la mascota i la seva família no se’n pot fer càrrec fins que el comportament del gos amb l’arribada d’un bebè ha canviat i la família té por, passant per dificultats econòmiques, que està malalt, que no el poden tenir al pis o que volen marxar de vacances i no saben què fer-ne.

No som aquí per jutjar ningú, segurament no és gens fàcil prendre aquesta decisió a moltes de les famílies que han de deixar el seu gos i company durant uns quants anys al refugi. I vull pensar que la prenen perquè creuen que és la millor opció per a la mascota.

Però per això és tan important ser responsable quan s’adquireix o s’adopta una mascota, especialment un gos, que requereix una atenció diària: cal treure’l a passejar, alimentar-lo, cuidar-lo, estar amb ell, portar-lo al veterinari, repensar les vacances, etcètera. Cal tenir en compte que no totes les races són adequades per a tothom i que la mascota que es vulgui tenir a casa s’ha d’adaptar a la vida de la família. La mida, el caràcter o l’energia del gos, entre d’altres característiques, determinaran si aquell gos serà un bon company o no i ens evitarem maldecaps posteriors si aquesta reflexió la fem d’inici.

Per sort, la majoria de persones que tenen gos ja ho són, però si vols ser propietari per primera vegada, sigues conscient de la teva decisió i vetllem pel benestar dels gossos.

tracking