x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Visura

'Preparados, listos, ya!'

Actualitzada 28/06/2022 a les 06:03
No sé si els passa el mateix a vostès, estimats lectors, però a mi qualsevol notícia que parli de curses a la muntanya em provoca taquicàrdia, una baixada de sucre, àcid làctic, fluixera als genolls i un esgotament general. Ja ho he dit alguna altra vegada. M’esvaeixo només de pensar que algú fa per gust cinquanta o seixanta o cent cinc quilòmetres corrent costes, amunt i avall, acumulant metres i metres de desnivell amb la mateixa desimboltura d’aquell individu sedentari que, cervesa a cervesa, guanya uns mil·límetres de cintura a cada sessió de sofà. Però és el signe dels temps, i quan surten els responsables que fan els comptes del retorn i diuen que cada corredor arrossega família i amics i gasten un gavadal de diners al país, què pots dir? Que corrin tan com vulguin, sempre que no facin malbé res i ho deixen estar tot tal com estava. Ara, que en veure el vídeo del moment de la sortida, divendres al vespre a Ordino, de la Trail 100, em va sobtar que fessin –i per megafonia– el compte enrere en castellà. “Cinco, cuatro, tres, dos, uno y...”. I en anglès, a la sortida de la cursa de vint-i-cinc. Per molt que hi barrino, no hi sé trobar el sentit (si és que en té algun). Que hi ha corredors de fora? Quin problema? Cap. No pateixin, que per molt curts que siguin, a la que vegin que tot Cristo comença a córrer ells també correran. És igual. No cal donar-hi més voltes. La petita dosi d’autoodi, la poca estima per allò que és genuí. La mandra i la inèrcia, ni tan sols la mínima concessió de cortesia al país que hi posa les muntanyes. Poc ens passa.
  • #4 Lo que digui Govern
    (28/06/22 15:14)

    Un altre motiu més per trobar a faltar la Ultra Trail. I si parlem dels diners que s'han de destinar a una empresa de fora...

    Respondre
  • #3 Miquel
    (28/06/22 10:05)

    I després ens gastem milers de diners en tríptics, enganxines i publicitat perquè la gent parli català. 

    Respondre
  • #2 andorra
    (28/06/22 08:43)

    Una cursa dins l'Andorra Multisport Festival organitzada per Ironman on l'objectiu de la majoria és ser finisher no pot començar en català. En català sols comencen les sardanes (i els edictes de Govern).

    Respondre
  • #1 Forrest Gump
    (28/06/22 06:35)

    Abans només corria el ximple del poble, ara qui no corre, és ximple.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts