x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Qualitat institucional III

Actualitzada 26/06/2022 a les 06:18
L’administració pública hauria de ser més institucional i menys política. L’administració hauria de crear mecanismes institucionals per disposar de més autonomia, coordinació, neutralitat política i efectivitat.

S’hauria de fer una definició prèvia sobre els objectius, implementació i avaluació empírica de les polítiques públiques. Ens hem de focalitzar a mesurar resultats i impactes del que fem, no quantitats de pressupost dedicats a un tema o nombre de mesures publicades al BOPA.

Davant d’una problemàtica com l’habitatge, en lloc de crear una nova institució, caldria utilitzar les institucions ja existents.

En lloc de crear ajudes socials per a l’habitatge, endeutar FEDA o posar transport públic gratuït, que ajuden els més necessitats però també a qui no ho necessita, caldria donar autonomia de gestió i atorgar un bon pressupost al departament d’Afers Socials per atorgar les ajudes econòmiques, seguiment, formació i suport psicosocial a cada llar amb dificultats.

En lloc d’agafar els beneficis d’Andorra Telecom per equilibrar el pressupost o fer que FEDA s’endeuti, caldria donar un bon mandat despolititzat i autonomia de gestió a aquestes entitats perquè es dediquin a impulsar la diversificació econòmica, la digitalització i la transició energètica.

Per millorar les capacitats de gestió i planificació, cal fomentar la carrera directiva despolititzada i professionalitzada. Cal nomenar els directius públics a través d’un comitè de selecció independent del Govern, que els defineixi una full de servei concret i mesurable a cada directiu. Cal que els directius facin cursos de gestionar recursos humans, anàlisi de dades, escriure informes anuals de gestió o de comunicació amb altres departaments entre altres temes de gestió.

Per tot això, és urgent una profunda reforma de l’administració pública perquè passi d’estar menys al servei de la política per estar més al servei del ciutadà.
  • #1 Empanada
    (26/06/22 09:36)

    Això són proposicions de robòtica deshumanitzada, freda, insensible, sense il.lusió de vida

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts