x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Avui toca...

Actualitzada 22/06/2022 a les 06:09
Sí, avui toca. Com cada quatre anys. Les eleccions al consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Uns comicis que tenen el cos electoral més ampli en relació amb qualsevol altra elecció que s’organitza a casa nostra. Tots hi podem participar. Sense condició de nacionalitat. Assalariats, empresaris i pensionistes. Qualsevol podria pensar que, ateses aquestes particularitats, la participació serà elevada, tenint en compte, a més a més, el paper rellevant d’aquest consell en matèria de salut i de pensions de jubilació. Ara bé, sorprenentment això no és així. Sempre s’ha constatat i lamentat una participació molt baixa, de prop del 4% o 5%. I no és que no es faci publicitat per atreure els electors. Fins i tot s’articula el vot per dipòsit, durant la setmana anterior, amb la finalitat que tots puguin emetre el seu vot.

Ara bé, el punt positiu del dia d’avui és el nombre important de candidatures d’assalariats, que evidencia la presa de consciència, que està creixent, encara que sigui a un ritme molt lent. Participa certament d’aquest interès el debat sobre el futur de les pensions de jubilació, en el marc del qual el nou consell d’administració podrà opinar, encara que no tingui poder de decisió. I aquesta veu tindrà un pes significatiu si davalla d’una extensa participació de totes les parts involucrades.

D’altra banda, tots som afectats de la política sanitària. Per memòria, es pot citar, en aquest àmbit, el règim de tercer pagador, sempre defensat per la CASS, en interès dels seus afiliats, pels quals gestiona un be comú, constituït per les seves aportacions. Per tant, s’imposa la participació més àmplia possible dels assegurats, perquè siguin degudament representats en el si del consell d’administració. I no hi ha cap dubte, tal com demostren les intervencions públiques d’alguns administradors, que aquesta presència no és testimonial. En efecte, a diferència d’allò que uns quants opinen, el consell intervé també decisivament en molts dels sectors gestionats per la parapública. Així doncs, per a aquells que s’haurien descuidat de la importància del dia d’avui, els queda agafar ja el camí de l’edifici de la CASS per emetre el seu vot.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts