Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies, Càritas Nacional Andorrana va celebrar la seva assemblea anual ordinària i es va presentar i fou aprovada la Memòria d’activitats de l’any 2021. Els mitjans de comunicació del país es van fer ressò a bastament de la notícia. Informaren que el nombre de persones ateses havia estat de 1.539, nombre per sota de l’any anterior, el de la pandèmia. També s’informava com de les problemàtiques ateses havia augmentat notablement l’orientació i suport psicològic, possiblement com a conseqüència també de la pandèmia.

Càritas ha canalitzat una important ajuda, a través de les 34 tones recollides d’aliments i productes de primera necessitat. I les 82 tones de roba de segona mà. En l’aspecte econòmic, s’informà dels recursos invertits en programes d’acció social, que sumen 468.841 euros.

Aquesta dades són importants, però avui voldria accentuar principalment l’esperit que hi ha darrera d’aquestes xifres. Perquè als qui treballem a Càritas, voluntaris, personal tècnic, contractats i col·laboradors no ens mouen solament motivacions filantròpiques o de solidaritat. Nosaltres volem ser testimonis de l’amor de Déu. Tenim molt assumits valors evangèlics, com l’acolliment, saber escoltar, dialogar, sentir-nos propers a tothom…

I tot això, ho volem fer realitat a través de dues actituds:

1. Som portadors d’il·lusió i d’esperança. Ens adonem que la Covid ha generat inseguretat personal i desconfiança vers el futur. Tots els qui treballem a Càritas ajudem a mirar el futur a la recerca de situacions millors per a tots. Que les persones creixem en l’autoestima i sentim la nostra pròpia dignitat.

2. Volem ser creadors de comunitat. Precisament, a causa d’aquesta desconfiança i inseguretat personal, massa persones viuen tancades en el seu petit món, marcades per l’individualisme i aïllades dels altres. Vivim en una societat i ens cal crear comunitat. Ens cal viure i fer viure en amistosa relació i una bona convivència amb els altres.

El dia de Corpus Christi celebrem el Dia de Càritas. Enguany, amb el lema Construïm una comunitat que somia, Càritas estimula a construir una societat que somia, vetlla i protegeix la dignitat i els drets humans de tothom.

Una comunitat que somia en uns espais de diàleg i de trobada entre les persones, des de la seva diversitat.

Una comunitat que somia i vol viure agermanada amb la creació i qui pren consciència de la importància de tenir cura de la casa comuna.

En la festa de Corpus, gràcies per la vostra col·laboració. Ens ajudeu a fer realitat els somnis de Càritas.

tracking