Creat:

Actualitzat:

Diumenge passat ens va visitar el president de la República de Portugal i va aprofitar per felicitar el dia de Camões, de Portugal i de les comunitats portugueses. Va ser un dia de celebració per a tothom. Sempre fa il·lusió rebre un líder mundial al nostre país.

Durant la visita, el mateix president va anunciar una demanda que ja vam fer la legislatura passada i també en aquesta des del Partit Socialdemòcrata als nostres companys socialistes de Portugal, com és la reobertura del consolat general portuguès, fet que vam celebrar la família socialdemòcrata andorrana i lusitana.

Imagino que des de Govern, la ministra d’Exteriors, ja que el cap de Govern estava recuperant-se de la covid i a qui desitjo una ràpida i bona recuperació, li va explicar tot allò que els seus i els nostres conciutadans lusitans fan pel nostre país, participant en el desenvolupament d’Andorra i com estem d’encantats que així sigui.

Imagino també que la senyora ministra li va detallar les dificultats que tenen els seus i els nostres conciutadans per poder donar la seva opinió, ja que no els deixen votar ni a les eleccions comunals, ni tenir la doble nacionalitat. Si volen fer-se andorrans i andorranes han de renunciar a la portuguesa.

Imagino també que se li ha comentat al senyor president que no només han de renunciar a una part d’ells, sinó que han de passar vint anys per poder fer-ho. En definitiva, que els seus i els nostres conciutadans són bons per fer evolucionar i treballar una Andorra millor, però no per ser partícips de la vida política del Principat.

Espero, senyor president, que la pròxima vegada que vingui les coses hagin canviat i que a aquells i aquelles que són bons i bones per fer feina i fer gran el nostre país, com la resta de ciutadans més enllà de les seves nacionalitats, també se’ls permeti ser andorrans sense haver de renunciar a la seva nacionalitat i poder participar en les eleccions comunals i generals abans dels vint anys.

Aprofiti i transmeti el missatge als presidents espanyols, francès, etcè­tera.

Una forta abraçada i obrigado.

tracking