x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Un pont per desestacionalitzar

Actualitzada 14/06/2022 a les 06:07
    Francesc Camp
Canillo viu, a diferència d’altres parròquies, gairebé exclusivament del turisme. Tenim poc comerç i serveis i un sector primari que, tot i que volem potenciar, té un pes petit. A l’hivern, l’ocupació és molt bona, atesa la gran acceptació de Grandvalira-Ensisa (ara SET­AP365) entre els turistes, ocupació que també s’estén a l’agost. Però la resta de l’any, costa. Perquè l’economia canillenca funcioni és indispensable que el comú inclogui als plans d’inversió iniciatives per fomentar el seu atractiu i diversificar l’oferta més enllà de l’hivern. També pensant en el nostre teixit econòmic, perquè pugui ser rendible i, com a mínim, mantingui els llocs de treball, en un context en què el canvi climàtic afectarà les destinacions de muntanya a l’hivern. En el pla d’inversions per aconseguir diferenciar-nos de la resta de destinacions s’hi va incloure fa uns anys el mirador del Roc del Quer, i ara s’hi afegeix el pont tibetà. El primer del Pirineu i un dels més llargs del món, amb 603 metres de llargada i 158 d’alçada respecte al riu. El seu entorn d’alta muntanya, en un dels paratges naturals més espectaculars del país, el fan únic.

Tenint en compte aquesta exclusivitat, des del comú hem respectat al màxim l’entorn del pont, també en el procés de construcció. L’estructura és minimalista perquè tingui el mínim impacte paisatgístic, s’han utilitzat materials naturals com la pedra i la fusta per als accessos i els murs s’han fet amb cobertura vegetal. També hem construït una bassa per a amfibis per conservar l’ecosistema existent. A més, hem limitat a un màxim de 165 persones per hora l’accés al pont (quan en podria acollir 600) i ens hem compromès a no construir-hi cap pàrquing. Finalment, que sigui de pagament també és un missatge que no volem que unes valls tan excepcionals com la del Riu, la de Montaup i la de Mereig es massifiquin.

Defensem i volem preservar una línia d’inversions que mantingui viva la parròquia i permeti a les empreses guanyar-se la vida, però amb respecte pel medi i el fabulós entorn que tenim.

*Francesc Camp, Cònsol major de Canillo
Etiquetes
  • #14 Eduard
    (15/06/22 06:12)

    Destruir el patrimoni natural de la parròquia i dilapidar 4,5 MILIONS de EUROS dels ciutadans, no és justificable. Enxufar amiguets perquè el vigilin és lamentable.
    Amb la meitat dels diners podia haver cuidat, abalisat i potenciat TOTS els meravellosos senders de Canillo. Aixo SI que fomenta les estades turístiques i desestacionalitza. A més amb turistes molt més conscienciats i respectuosos smb e

    Respondre
  • #13 Ridícul
    (14/06/22 23:54)

    Defensar l' indefensable !! Quina pena que un Consol hagi d'escriure un article com aquest per intentar convença Crec que vostè encara no ha entès en quin lloc està sentat

    Respondre
  • #12 Ciutadana
    (14/06/22 19:48)

    I no era vosté sr. Camp, quan era ministre de turisme, que es queixava dels turistes de poc nivell adquisitiu? Doncs sembla que ara a trobat el filò d'or, no?

    Respondre
  • #11 Contradicció evident
    (14/06/22 14:06)

    Eva va dir..
    Sí senyora, té raó. Depriment i car.
    El pont tibetà ha estat un error des del minut 1, perquè va adreçat absolutament a un turisme massiu.
    Però, és clar, després de gastar-se 4,5 milions d'euros, a veure qui és el guapo que ho admet.
    Un govern no pot parlar de turisme sostenible i celebrar reunions amb altres països sobre aquest tema i al mateix temps promoure obres d'aquesta mena. Això és un contrasentit evident.

    Respondre
  • #10 Dinamitzador econòmic
    (14/06/22 13:54)

    Au,va!
    Això que dius no t'ho creus ni tu i molt menys els electors.

    Respondre
  • #9 powerranger
    (14/06/22 11:28)

    molt grande Francesc!

    Ets com el Jesus Gil, pero en prim

    Respondre
  • #8 Eva
    (14/06/22 09:06)

    Una bassa per amfibis per conservar l'ecosistema existent!!!! Si us plau, si no fós per la trista destrossa paisagistica seria un acudit fantàstic. Destruïm la natura per tornar-la a fer "de mentida", i vinga, seguim....Depriment

    Respondre
  • #7 Gonzalo
    (14/06/22 08:52)

    Em sembla que vostè no té clar el concepte. Desestacionalitzar no vol dir petar tot l'any de gent el país. Però vaja, amb el model que vostè defensa, potser s'aconseguirá que d'ací uns anys, quan la gent vagi a colzades tot l'any pels carrers, les muntanyes i demés, el turisme fugi cap a altres llocs.

    Respondre
  • #6 pge
    (14/06/22 08:22)

    Que no, que no et justifiquis. Que no podeu fer-ho de pagament, home. No podeu privatitzar infraestructures. I menys en un medi que és de tots i de ningú al mateix temps. Prou ja, home

    Respondre
  • #5 Peis peis
    (14/06/22 07:59)

    Volies dir: tambe un pont per enxufar algun amiguet, oi,???

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts