x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

No tot està malament

M'espanta la tendència pessimista que recorre els carrers
Actualitzada 04/06/2022 a les 06:37
M’agrada aquest vers de Ramon de Campoamor: “I és que al món traïdor//res no hi ha veritat ni mentida//tot és segons el color del vidre amb què es mira.” M’agrada perquè ens recorda la funció determinant de la interpretació per comprendre cada situació de la vida.
L’ésser humà ha de ser tan realista com sigui possible i constatar la realitat des de les dades i els fets, sense enganyar-se ni distorsionant-los. Res que ens tregui de la realitat ens ajuda a construir un projecte de felicitat. Crec que cal ser sempre optimista, és a dir, esforçar-se sempre per veure la perspectiva positiva de la realitat. Ser optimista no és desconèixer les desgràcies, ni negar la frustració que algunes vegades patim a la vida, sinó tornar a l’hàbit de descobrir allò bo que hi ha darrere de cada situació.

M’espanta la tendència pessimista que aquests dies recorre els carrers: “Tot està malament”, “res funciona”, “tot és terrible”, “vivim desgràcia rere desgràcia”, “les institucions no serveixen”, llegeixo en xarxes i escolto amb freqüència als mitjans de comunicació.
Disculpin-me, però no crec que això sigui així. Entenc tots els problemes que patim –alguns semblen eterns i sense solució–, sé que molts estan passant moments molt durs i que calen accions que transformin i resolguin les dificultats més urgents i perjudicials que tenim, però no tot està malament.

Obvi que tampoc crec que estiguem al cel i que calgui sostenir l’statu quo de la nostra realitat; tanmateix estic segur que aquest pessimisme ens porta a prendre decisions equivocades i a confiar-nos a solucions màgiques que sempre surten malament. Sospito que darrere d’aquest pessimisme hi ha un cristall ideològic que busca mostrar-nos algun messies que segur que es crucificarà per nosaltres perquè tinguem salvació. Siguem crítics i deixem que també els valors, les bones pràctiques, els èxits, les conquestes es facin evidents i ens serveixin com a catalitzadors per continuar creixent i generant millors condicions de vida per a tothom.
  • #7 Ciutada
    (04/06/22 20:27)

    Per desgràcia, a mig termini, els pobres cada cop seran més pobres i els rics menys rics, però rics. La realitat del dia a dia és i serà diferent segons el grup on ens toqui viure. Però hi ha quelcom comú pet tots...Tots vivim en societat i ens necessitem els uns als altres, i per tant, entre tots hem de fer el que calgui perquè tots tinguem les necessitats cobertes... el que està també clar, és que al carrer Major, tampoc hi podrem viure tots....

    Respondre
  • #6 Pep
    (04/06/22 16:29)

    Doncs aquest senyor té tota la raó però us estimeu més escupir-li a sobre per ràbia o ... posicionament polític populista.

    Respondre
  • #5 Powerranger
    (04/06/22 15:10)

    Tu rai que estas prejubilat. Mentres obri el golf d aravell tot podria ser pitjor

    Respondre
  • #4 Banquer pre-jubilat
    (04/06/22 13:47)

    Jo si fos vostè tindria molta por, perquè el dia que els pobres, s'els hi acabi la paciència d'aquesta nova esclavitud, Potser decideixen anar a buscar,  allà on ho van deixar, i creguim,  no està en molt bon lloc. 

    Respondre
  • #3 estevet
    (04/06/22 11:19)

    Qüestió de caràcter... i de compte bancari amb tota evidència.

    Respondre
  • #2 Dembé
    (04/06/22 09:08)

    vostè arriba a final de mes, pateix per pagar factures, pateix per si ve una despesa extra, doncs si ,tot és una merda, si només treballes per sobreviure i no veus sortida... si tot és una Mier...

    Respondre
  • #1 Quan la merda arriba al coll
    (04/06/22 07:30)

    Un pessimista és un optimista ben informat, mirar les dades i els fets de manera racional, informada i objectiva per fallar el mínim possible és més complex que ser optimista, el pensament positiu ha esdevingut un altre producte del mercat de la felicitat.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts