x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Què passa a Andorra?

Actualitzada 01/06/2022 a les 06:20
Havíem estat sempre un país segur i tranquil, amb bona convivència en general, amb algun petit ensurt, però molt esporàdics. Potser fins i tot massa tranquils, deixant la porta de casa oberta, deixant els nostres vehicles sense tancar, deixant els nostres infants tranquil·lament al carrer... Tot de cop apareixen un munt de notícies desagradables i perilloses que fan que la nostra tranquil·litat ja no sigui tanta. Baralles multitudinàries (sobretot juvenils), delictes contra l’honor, injúries, delictes contra la salut pública, problemes de seguretat en el trànsit, desaparicions i recerca d’antics desapareguts, maltractaments domèstics, abusos sexuals, robatoris, amenaces, estafes, fraus informàtics, bretolades, baralles en locals d’oci, disputes de trànsit, disputes veïnals, agressions, accidents, etcètera. Què ens està passant? Potser serà que ens hem modernitzat de cop com a la resta del món. O potser és que la pandèmia, els tancaments de negocis, el confinament, les restriccions, ens han afectat d’aquesta manera? En tot cas la veritat és que cada cop resulta més complicat vendre la nostra seguretat. És cert que no estem ni de bon tros al nivell d’altres països però hauríem de mirar de posar fre a tots aquests actes. Per sort encara podem tenir tota la confiança del món en els nostres serveis de seguretat, a pesar d’aquests problemes. No ens podem queixar de la nostra policia i aquí no tenim de moment la policia patriòtica com la d’un país veí. Tot i així, hauríem d’estar molt atents a poder seguir venent d’alguna manera la nostra seguretat, ja que poca cosa més ens queda per vendre.
  • #11 la crua realitat
    (03/06/22 12:02)

    Els nostres padrins, inclòs els més recents, pares de la constitució, eren un exemple.. els nostres governants actuals no tenen res a veure i són el reflex del declivi de la nostra societat.. això inevitablement comporta més descontentament i més violència.. la pandèmia també té molt a veure amb la salut mental de tots.

    Respondre
  • #10 David
    (02/06/22 23:20)

    Estem ,que ens han creat el pànic,perquè han agut coses de poques persones que s'han amagat,amb maldat,encara així fem bé pel país,per la motivació de treure endavant el país llagin els petits ho grans conflictes que ens tenim,anomenis com ja fem a fer bé per nosaltres mateixos!

    Respondre
  • #9 Joan
    (02/06/22 21:34)

    Els últims anys us han arribat un pilot immigració i per soposat les seves costums i per suposat els vicis
    Us adonareu que de mica en mica s'aniran formant una espècie de getos, però ja serà tart, també ni aura que diran que la prosperitat comporta cert riscos que cal assumir
    Salut andorrans

    Respondre
  • #8 Tribialitzar
    (01/06/22 20:05)

    El que no es pot fer és tribialitzar certes actuacions com si fossin el més normal del món quan no ho són, si entrem i acceptem aquesta tribialització estem ben fotuts, no ho hem d'acceptar de cap de les maneres.

    Respondre
  • #7 Dani
    (01/06/22 19:11)

    Ens estem deixant acostumar amb les costums castellanes, vigilem andorrans!

    Respondre
  • #6 El pitjor encara ha de venir.
    (01/06/22 16:24)

    “Eduqueu els nens i no haureu de castigar els homes”
    Pitàgores, fa 2.500 ayns.

    Respondre
  • #5 Miquel Sintes
    (01/06/22 16:12)

    La societat globalitzada, les xarxes socials i les notícies dels mitjans d'informació, eduquen la nostra societat, la nostra joventut, cap a un món a on la violència, el robatori, la corruptela, comença a ser el normal, i els adults amb consciència som els culpables.

    Respondre
  • #4 Antoni
    (01/06/22 15:38)

    La falta de valors. educacio cultura i saber estar saber viure ..! Aixo també ens ha arribat aqui..!tot comença en : que el vei de la vora ni et saluda... vas pel carrer i si no t'apartes et trepitgen.. el vianant cruse la carretera sense mirar.. aquell vehicle circula sense respectar la velocitat....etc etc etc.ens em tornats voixos...! Anem malament

    Respondre
  • #3 Troc
    (01/06/22 12:51)

    Recollim el que sembrem. va dir..
    No sé massa que té que veure el progrés amb la seguretat.. és a dir, entenc que quan més progrés, més seguretat..i no al contrari.. el que ens cal son unes lleis més dures amb els delinquents, que el que la faci, la pagui.. no pot ser que ens estiguem acostumant a llegir que han detingut a un individu "ben conegut per la policia"... s'hauria de fer com al Nova York dels 90. Tres oportunitats.. al quart delicte, a La Comella i es llença la clau...i si aixó vol dir que hauré de pagar més impostos, doncs els pagaré.. però no vull que quatre desgraciats em treguin la tranquilitat de la que hem pogut gaudir tants anys..

    Respondre
  • #2 Nnn
    (01/06/22 09:32)

    El canvi és inevitable. La qüestió és si aquest canvi és sostenible en el temps i a quina velocitat.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts