x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
De la meva agenda

Pasqua d'AINA amb el Papa Francesc

El nostre caminar junts és el compromís contret, realitzat i manifestat pels joves
Actualitzada 01/05/2022 a les 07:40
“El camí de la sinodalitat és precisament aquell que Déu espera de l’Església del tercer mil·lenni”, va predicar el Papa Francesc el 17 d’octubre de 2015. La setantena de joves monitores i monitors han treballat intensament des del Dia de l’Amor Fratern fins a la Pasqua Florida el camí a seguir per ser guies dels infants i adolescents de la nostra Andorra. Llegides les respostes personals i també les dels cap de grup, em fa feliç compartir la primaveral i perfumada gavernera que orna el cambril de la Mare de Déu Pasqual de Meritxell.
CAMINAR. Ens hi convida el Sínode. El nostre caminar junts és el compromís de Pasqua 2022 contret, realitzat i manifestat pels joves compromesos en l’obra social, lúdica i educativa de la Mare de Déu de Meritxell. Després de llargs aprenentatges, caminar és l’activitat més natural de la humanitat. Ens fa do de la trobada amb nous companys de camí i ens descobreix nous espais de llibertat i de germanor. Amb la Pasqua Jove inscrivim al projecte d’AINA la bona nova de la Victòria de Jesús en un món en plena transformació. El Marc Pérez acabà la xerrada sobre l’educació en el lleure preguntant: “Quins són els ingredients d’un camí reeixit? Què aportes al camí dels infants?”

PARTICIPAR. L’espiritualitat del caminar junts ens fa educadors en la comunitat andorrana i també més enllà de les fronteres. El monitor de campaments, el Tarru, visualitza en l’exposició de 40 anys de TAMARROS al claustre de Meritxell, que caminar junts és una gràcia que afavoreix el compartir i el sosteniment mutu en les tarteres de la muntanya de la vida. La monitora Neus, en la presentació del treball de grups, preguntà: “Com trobar-se i caminar junts també amb els qui no són de la colla d’AINA”
ESCOLTAR. Demanem, només entrar al Santuari Nacional, la virtut de l’escolta: “Meritxell del silenci, ensenyeu-nos a escoltar.” Escoltar a tothom té una importància capital, digué el Papa en obrir les portes del Sínode. Els infants i els adolescents vulnerables han de ser escoltats amb una cura especial. L’escolta demana un temps i un espai per garantir la llibertat de cada persona. A AINA en diem convivència. Descobrim en l’escolta activa i acollidora les traces del camí a seguir il·luminat amb la Llum meritxel·liana. Vaig preguntar-los després de la pregària del vespre: “Quines són les vostres descobertes de la diversitat de respostes a la Paraula de Déu?”

COOPERAR. Tots som convidats a parlar clar i andorrà conjugant la llibertat, la veritat i la caritat. El Papa Francesc ens diu que el Sínode no és un col·loqui de persones especialistes en la matèria sinó un caminar dinàmic on la participació de tots és esperada. Parlar és el compromís de comunicació des de la creació artística, la pregària en comú, el voluntariat en l’educació dels infants. L’Àngela després de presentar-nos el Planning del campament CAINA 2022 ens va preguntar: “El camí cap endavant necessita la cooperació de tots. Què hi aportes tu?”
DISCERNIR. El Papa Francesc somia una Església que ens sorprengui i que ens deixi intranquils. La capacitat d’imaginar un futur diferent per a l’Església i per a totes les seves institucions a l’alçada de la missió que Jesús li confià. La paraula més important des de l’obertura del Sínode el mes d’octubre és MISSIÓ. Es tracta de trobar per la part d’AINA els camins a seguir “per deixar el món millor del que l’hem trobat”, com deia Baden Powell. L’escolta, agafar la paraula i el compromís, ens porta a triar junts els camins on bufen els Vents de l’Esperit “Escolta-ho en el vent”. El Lusi, en presentar el nou protocol del reglament d’AINA, preguntà: “Com podem col·laborar en la presa de decisions per avançar en l’educació en el lleure per créixer nosaltres i els infants?”

LAUDATO SI serà el gran joc Jumangy de l’estiu 2022! Fer país, crear lligams d’amistat, desvelar la creativitat, fomentar el senderisme, sembrar els valors humans i cristians i el respecte a la fe que cada infant porta de casa seva entraran en el joc de Casa Nostra que diu Laudato Si. Marc Pérez posà l’ou a la mona de Pasqua: “La Pasqua Jove és una formació molt especial que ens desvela les ganes de fer bona feina, d’aprendre, de posar iniciatives damunt la taula, d’implicació i d’esforç per crear unes colònies d’estiu d’AINA ben rodones, per als infants, per descomptat, i també per a nosaltres. Hem vingut amb ganes de conèixer-nos – som ja 3 generacions– de fer nous amics, de jugar, de divertir-nos, d’emocionar-nos i amb ganes de VIURE.
La vida nova de Jesús que trenca la foscor de les nits i el gel de l’individualisme amb el FOC NOU és beneïda per la meva Confident, dolça Mare de tots, a qui hem cantat “Reina del cel, alegra’t, al·leluia”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts