x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
De la meva agenda

Dolça mona de Pasqua, al·leluia

El compromís dels joves d’AINA envers els infants i adolescents és penyora del vertader Amor
Actualitzada 17/04/2022 a les 06:30
La religió dels joves d’AINA és l’Amor. Tots sabem que en el cor de l’Amor hi ha el Crist Ressuscitat. Al calvari, Jesús amb l’Amor ha vençut tota mena de mort. Els joves d’AINA ho professen: “No hi ha educació sense l’Amor”. El seu compromís envers els infants i adolescents és penyora del vertader Amor. El bisbe de París, cardenal Jean-Marie Lustiger, va escriure: “Sans miséricorde, il n’y a pas de veritable amour. Il n’y a pas de paix possible”.
El temps pasqual amb la seva Llum meritxel·liana ens anuncia: “Som en aquesta terra per estimar i per ser estimats”. I ara els monitors i les monitores m’hi afegeixen: “per deixar-se cuidar”. Gràcies, amigues i amics. Què busquem la Gent Gran, que som plens de limitacions, si no l’estimació?

El nostre mestre Guy Gilbert ens diu des del seu alberg a la Provence on conviu amb joves vulnerables: “L’amor és el centre de tot. L’amor humà és el que fa créixer les persones. Ça le hante. Ça lui fait renverser les montagnes et franchir les abismes”.
Estimar no és fàcil. És un combat que renovem cada any amb les promeses baptismals en el cor de la nit durant la Vetlla Pasqual. Els joves monitors compromesos amb l’educació en valors humans i cristians, després de la renovació de les promeses baptismals, fan professió del decàleg sobre el qual han aprofundit durant la Pasqua Jove i ara, a la Llum del Ciri Pasqual, es comprometen als tres torns de colònies i els dos campaments CAINA i TAMARROS Estiu 2022.

Al·leluia! Crec que el voluntariat és estimació; i l’estimació s’engrandeix gràcies al voluntariat. Al·leluia!
Al·leluia! Crec que el voluntari ho és quan aprèn dels ainistes als quals guia. Al·leluia!

Al·leluia! Crec que el voluntariat embelleix la solidaritat i amb ella arriba on les institucions governamentals no poden arribar amb les lleis. Al·leluia!
Al·leluia! Crec que pel fet de ser voluntari esdevinc lliure i crític per corregir les injustícies que impedeixen caminar cap endavant. Al·leluia!

Al·leluia! Crec que el voluntariat nodreix l’equip per fer realitat cada dia el VIRTUS UNITA FORTIOR. Al·leluia!
Al·leluia! Crec que el voluntariat del monitor s’encomana als nens perquè demà siguin ells mateixos monitors i monitores voluntaris. Al·leluia!

Al·leluia! Crec que el fet d’educar des del voluntariat et compromet a inscriure’t a la formació permanent d’AINA perquè a la vida si no vas endavant, vas enrere. Al·leluia!
Al·leluia! Crec que educar des del voluntariat és una font inesgotable de felicitat sense que les contrarietats la puguin eixugar. Al·leluia!

Al·leluia! Crec que fent de voluntari trobo la millor manera de tocar de peus a terra en una societat hiperconsumista. Al·leluia!
Al·leluia! Crec que el voluntariat és la millor manera de cantar: “Camins, caminem cap a l’estel que vulguis guanyar...!”. Al·leluia!

Maria de Natzaret, la mare de Jesús, fou el primer testimoni de la Resurrecció i va cantar “Al·leluia!”. La dolça Mare de tots, la meva Confident, ens fa do de la DOLÇA MONA DE PASQUA feta amb els millors ingredients: estimació, compartir, respecte, comprensió, perdó, silenci, pregària, vida interior... amb l’ou de xocolata, l’Amor.
JOIOSA PASQUA A TOTES I A TOTS
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts