x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Atrocitats de la guerra

Actualitzada 13/04/2022 a les 06:10
Qualsevol guerra és lamentable i deixa unes imatges cruels, que en el segle XXI es difonen amb molta facilitat a través dels mitjans de comunicació. Malauradament, tot conflicte armat provoca situacions molt dures amb víctimes mortals, fugides de civils, drames familiars, al marge de les destruccions materials. Però, els darrers episodis de la guerra d’Ucraïna, amb les massacres de Butxa o Borodianka, ja sobrepassen la duresa –si es pot dir tolerable– de qualsevol conflicte, i són una clara sospita de l’incompliment de les lleis de la guerra, marcades després de la Segona Guerra Mundial. La convenció de Ginebra són uns acords que pretenen limitar la barbàrie de qualsevol guerra, que regulen els drets internacionals humanitaris i que protegeixen els que no participen en les hostilitats de la guerra, com són els civils, el personal sanitari o els ferits de guerra.

Les imatges colpidores de la matança de civils, amb clares evidències d’haver estat executats, ens fan pensar en la possibilitat que s’estan cometent crims de guerra per part de les tropes russes. Sense sorpreses, Rússia nega els fets i diu que és un muntatge d’Ucraïna. Per altra banda, tenim els ucraïnesos que confirmen les atrocitats i que fan el possible per recopilar totes les proves de les matances.

La situació és prou greu per requerir una investigació que determini si es confirma una situació de crims de guerra, de lesa humanitat o fins i tot un genocidi. Malgrat que ni Rússia ni Ucraïna hagin reconegut el Tribunal Penal Internacional com a entitat que determina les responsabilitats dels conflictes armats, els fets són prou greus perquè no quedin silenciats. És necessari que el màxim nombre de països demanin que s’actuï per determinar la realitat dels fets perquè es faci, més tard o més d’hora, justícia. Celebro la implicació dels països europeus que han optat per ajudar en la investigació dels més que probables crims de guerra.
  • #5 esteve
    (14/04/22 01:07)

    La massacre de Bucha te masses incoherencies per ser considerada massacre. I encara que fos realitat no se sap qui l'ha comes - amb totes les mentides explicades pels d'Ucraina, molt probable que hagi estat ells per atraure mes armes d'Occident. L'unica manera d'acabar amb la guerra es negociar, no enviar mes armes com fan els paisos occidentals que van molt de pacifistes pero son els qui estan darrera d'aquesta guerra.

    Respondre
  • #4 Escac i mat
    (13/04/22 21:02)

    El conflicte d'Ucraïna és només geopolítica, l'objectiu real dels Estats Units és deixar tota Europa arruïnada per conquerir-la econòmicament.

    Respondre
  • #3 Seat down and enjoy the show
    (13/04/22 18:48)

    L'atrocitat més gran a part de les vides humanes es i serà la destrossa econòmica que a començat la UE amb el avi de US la qual ens porta de cap a uns increments de preus mai vistos i una misèria al continent europeu que farà història, de moment alemanya ja es desmarca al igual que hongria i les fisures dins la inepta unió europea acaban expandint. Aquesta vegada tant els ineptes faltats de lideratge i diplomàcia de la EU i els de US han calibrat molt però que molt malament les conseqüències, si a tot això afegim la paràlisi total del port més important del món de contenidors com es Shanghai tenim el còctel perfecte amb la paràlisi econòmica mundial, però no passa res toca anar de setmana santa, després ja en parlarem

    Respondre
  • #2 Galina
    (13/04/22 14:04)

    La parte en la que Rusia pide una comisiòn de investigaciòn de la ONU y se la niegan, te la has saltado. Se ha acusado a Rusia de genocidios, crìmenes de guerra, violaciones, robos y ahora toca guerra quìmica. Mañana serà que se comen a los niños crudos. Porque USA no va a permitir que sus estados vasallos de la UE (Andorra ni a vasallo llega) comercien en rublos. Porque si lo has olvidado, te lo recuerdo: el rublo tiene respaldo en oro, y el dòlar y el euro no. Esto es una guerra econòmica de USA, como todas las demàs. Van a dar "democracia" y arrasan paìses hasta los cimientos. Pero el malo siempre es otro. Y vosotros, periodistillas-ovejas, aplaudìs al amo.

    Respondre
  • #1 La primera víctima de la guerra és la Veritat
    (13/04/22 10:31)

    A la guerra entre l'Iraq i els EUA i els seus aliats es va difondre la mentida que l'Iraq posseïa “armes de destrucció massiva”, acompanyat per una gran campanya dels mitjans de comunicació compliços per justificar crims de guerra, què li fa pensar que la guerra d'Ucraïna és diferent?

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts