x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Rigor comunal

Demanem que s’apliqui el màxim rigor en la gestió de casa comuna
Actualitzada 05/04/2022 a les 06:25
    Jordi Vilanova
L’execució del quart trimestre del 2021 d’Escaldes-Engordany, presentada ahir al consell de comú, evidencia que hi ha aspectes que la majoria no està fent amb suficient rigor. Són aspectes els quals, des de l’inici del mandat, anem avisant que poden causar perjudici a la parròquia.

Per exemple, la poca planificació en la gestió del personal. La despesa d'aquest capítol creix en 800.000 euros, motivada per l’augment de les contractacions de personal fix. En canvi, a la partida només hi trobem 14.000 euros per a formació. El resultat: més plantilla fixa, però la necessitat de seguir contractant assessorament extern. Si es destinessin més diners a formar els treballadors, estarien més ben preparats i motivats, i no caldria buscar tan suport a fora. Mentrestant, les arques comunals es carreguen d’una despesa que, al parer dels consellers demòcrates, considerem perillosa.

Pel que fa a la partida d’inversions, de 2,3 milions, creix però és insuficient. Part d’aquest capítol prové de reconduïts, i no d’obres necessàries, com la llar de jubilats o l’aparcament de l’Escalé. Si l’aparcament s’hagués fet a l’inici del mandat, com hauríem fet nosaltres, ara tindríem l’obra molt avançada. I amb una despesa menys elevada que el que costarà quan s’iniciï (si finalment es fa), tenint en compte les dificultats a l’hora de contractar certs serveis pel boom de la construcció, la inflació dels preus i els problemes d’abastiment de certs materials.

De la mateixa manera, ens preocupa la baixada dels ingressos, causada per una davallada de l’impost de la construcció. Ben segur que la modificació que la majoria va aplicar al POUP, que reduïa el nombre d’habitatges permesos per superfície, hi ha contribuït. Hi ha inversors que s’han fet enrere per la inseguretat jurídica que s’ha generat.

Demanem al comú que apliqui el màxim rigor en la gestió de casa comuna i que centri els esforços a tirar endavant els projectes que realment necessiten els seus ciutadans.

* Jordi Vilanova, Conseller comunal de DA a Escaldes
Etiquetes
  • #3 Pere Joan
    (05/04/22 18:27)

    Resumint : 
    Millor externalitzar a les empreses dels amiguets que formar funcionaris 
    Tirar endavant projectes amb contractes amb clàusules que van en contra l interès públic 
    Si la meva àvia fos el meu avi tot seria diferent 
    Sense oblidar que clar millor continuar fent torres a ESCALDES per tenir mes impostos 

    Total rigor de Andorra SA res de nou Sr Vilanova 

    Respondre
  • #2 Lau
    (05/04/22 09:18)

    No recordava que la política de DA és externalitzar tot als seus "amics assessors" perquè els funcionaris no tinguin el coneixement ni la decisió. Abans de parlar de formacions s'hauria de dir quines formacions serien les òptimes i no dir-ho com el Sr. Vilanova de forma genèrica, per omplir-se la boca amb continguts buits

    Respondre
  • #1 John
    (05/04/22 09:11)

    Tens raó en quan a llocs de treball inútils i trets de la butxaca que estan creant, ara també crearan llocs, fins ara inexistents a la més alta escala salarial, perquè no saben gestionar un comú ni tractar amb els treballadors, tant sols crean mal ambient entre el personal, sempre i quan no li caiguis bé avla consellera de RRHhh,però tampoc acceptaré que vinguis a fer de Salvador quan en el vostre mandat vau batre rècords de directors i càrrecs de confiança.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts