x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Visura

La llei del silenci

Actualitzada 05/04/2022 a les 06:18
El grup Pyrénées ha fet públic que aplicarà als seus establiments el que en diuen l’hora silenciosa. És a dir, que durant dues hores al dia –una al matí i l’altra a la tarda– no hi haurà ni fil musical, ni llums intenses, ni anuncis per la megafonia. Diu que ho fan en consideració als afectats pel trastorn de l’espectre autista, que els afecten aquestes estridències i per als que anar a comprar en condicions ambientals habituals és un suplici. És una molt bona iniciativa i cal felicitar els responsables: s’ha d’encoratjar qualsevol projecte que ens faci ser millors i que ajudi que el proïsme sigui més feliç, i imagino que deu haver estat una decisió díficil de prendre o d’aplicar, perquè l’horror al buit sonor és una cosa que tenim arreladíssima. Dit això, pregunto si podrien estendre la mesura a tot l’horari comercial (i, si fos possible, que ho adoptés la resta del comerç, serveis i fins i tot l’espai públic). Ni que sigui un dia, per provar-ho. Oh, quina pau espiritual, sense reggaeton ni traps ni tecnos ni sonsònies a tota pastilla, sense els Quaranta Principals, sense els gori-goris circulars de la Sexta, sense els violins de Mantovani a l’hora de dinar, sense els adolescents que es pensen que el telèfon és una discomòbil, sense l’esverat amb matrícula personalitzada que es pensa que l’avinguda Tarragona és el circuit de Daytona. Digueu-me que m’estic convertint en un rondinarie. I us diré, amb la mà al cor: sí, teniu raó. Tota la raó. Però deixeu-me rondinar una mica, va, que això encara ho tenim al mateix preu que abans.
  • #5 Pandora23
    (05/04/22 14:10)

    Aquest silenci en els grans magatzems ja és va fer per Nadal a Nova York fa un temps, el public estranyanat va axecar el cap mirantse uns als altres i finalment van aplaudir al silenci retrobat . No se si ha perdurat el fet...

    Respondre
  • #4 El soroll mata
    (05/04/22 13:43)

    Andorra és una caixa de ressonància per l'efecte vall, obres, acceleracions de cotxes i motos, festes comunals, maquinària, sirenes de serveis, avions i helicòpters fan d'Andorra un manicomi.

    Respondre
  • #3 Ciutadana 1
    (05/04/22 11:38)

    Abogo per la petició del SR. Villaró. Estem tips de sorolls cacofonics estressants. Però sembla que el nostre Govern el tema (molt més important del que sembla) els importa un rave. Havent fet la llei de circulació ja els toca descansar! És igual, que els descerebrats vagin amb tubs retallats o sense filtre molestant a la resta, ells ja van fer la llei.... I no donen per a més.

    Respondre
  • #2 Carles
    (05/04/22 08:32)

    No cal anar gaire lluny, cada mati a primera hora pels principals carrers de la capital, es un dispendi de sorolls…. màquina de netejar el terra, el camió, inici d'obres, i un llarg etcètera. 

    Respondre
  • #1 Nadales
    (05/04/22 07:20)

    I sense nadales a tot drap !

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts