Creat:

Actualitzat:

Entorn a la festa de Sant Josep, l'Església celebra el Dia del Seminari. Aquesta celebració s’inspira en la responsabilitat paternal que Sant Josep assumí en la Sagrada Família de Natzaret i especialment envers l’Infant Jesús. Per això, l’Església posa sota el patrocini de Sant Josep els joves que, en el seminari, es preparen per esdevenir sacerdots. El seminari és un lloc i un temps de formació dels futurs responsables de les nostres comunitats.

Com a lloc, avui el nostre bisbat d'Urgell tenim els seminaristes, conjuntament amb altres bisbats de Catalunya, al Seminari Major Interdiocesà, amb seu a Barcelona. Allí resideixen i maduren la seva vocació. Els estudis acadèmics els cursen a les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia.

Com a temps, el seminari cobreix uns anys i una etapa important en la vida dels nois aspirants a sacerdots. Són set anys de formació: el curs introductori, cinc cursos de filosofia i teologia i un any de pastoral en una parròquia. L'activitat pastoral, amb tot, es va fent també els caps de setmana durant els anys d'estudis teològics

El lema d'enguany, “Sacerdots al servei d'una Església en camí”, s'inspira en el procés sinodal en el qual estem plenament ficats. Sínode: fer camí junts. En comunió, participem junts de la missió de l'Església. En volem crear consciència i ho treballem en les nostres comunitats parroquials. Una Església en la qual tots caminem plegats. Aquesta realitat la recull la segona part del lema: “una Església en camí”.

La primera part del lema són dues paraules: sacerdots i al servei.

Sacerdots, persones a les quals ha estat confiada una comunitat cristiana en la qual hi celebren la fe, anuncien la Paraula de Deu i desvetllen la caritat fraterna.

La segona paraula, al servei: perquè la vocació és un servei. Comporta viure la vida en actitud de servei als germans com a part integral i fonamental de la vocació.

Per això diem: “Sacerdots al servei d'una Església en camí”.

tracking