Creat:

Actualitzat:

Soc conscient que no els descobreixo res si els dic que, d’aquí a poc, viure a Andorra serà impossible, almenys per a la majoria de la ciutadania.

Unes preguntes que ens fem constantment els socialdemòcrates i que segurament també es fa la societat són: on són les polítiques d’habitatge? Per què no es treballa a trobar mesures efectives i només s’aposta pel llarg termini, com diuen des de l’executiu? Alguna alternativa a demanar ajudes?

La resposta és senzilla: no n’hi ha. Hem de ser conscients de l’absència total per part del Govern en aquest sentit. Mentre els rics puguin viure a Andorra la resta han d’espavilar-se com puguin.

De fet, que el Raonador del Ciutadà hagi rebut unes 80 queixes en menys de dos mesos denota que hi ha un greu problema al país. El mateix Raonador s’ha mostrat preocupat per la quantitat que va tenir l’any passat, 150, ja que va ser el màxim històric de reclamacions sobre habitatge. Però sobretot perquè les dades actuals deixen clar que la situació serà molt pitjor aquest any.

Necessitem solucions que des del Govern prometen, però mai arriben. Solucions que ahir vam recordar a l’executiu i que passen per la pròrroga de mesures tot el temps que calgui, la construcció de pisos de lloguer a preu assequible amb imports que no superin el 30% de l’ingrés medià de les famílies o que oscil·lin entre els 400 i els 700 euros –com bé apuntava el senyor Marc Vila–, la creació del registre de la propietat per posar al mercat pisos buits, etcètera.

I no contents amb això, ahir també vam haver de donar al Govern més propostes directes perquè sembla que, tot i ser l’executiu amb més personal de la història, no són capaços de trobar fórmules que al nostre parer són lògiques i senzilles, com són comunicar públicament als llogaters que tenen dret a les pròrrogues un any més o que es treballi conjuntament amb els comuns per a la identificació i registre de pisos buits.

Solucions reals i ràpides al problema actual i que comencen en veure la realitat de la nostra ciutadania i no només a emmirallar-se en una minoria de residents d’alt poder adquisitiu.

* Pere López, President del grup socialdemòcrata

tracking