x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La virtut unida és més forta

Actualitzada 04/03/2022 a les 06:25
“Virtus Unita Fortior”, en català “la virtut unida és més forta”, és el lema del nostre escut, un símbol que per a la ciutadania representa allò que és Andorra i què significa per a tots nosaltres.

Si una cosa tenim clara els ciutadans i les ciutadanes del nostre país és que s’ha fomentat entre tots i totes aquesta unitat i que l’única forma que tenim de tirar endavant és amb aquesta filosofia. Així ho portem fent durant anys i així ho hem demostrat durant tot el temps que portem de la pandèmia, com ho continuem demostrant, i de ben segur que ho seguirem fent en el futur.

Ho vam fer una vegada més quan dilluns 1 de març ens retrobàvem plegats en la concentració que vam promoure des del PS i amb la finalitat de dir que no estem d’acord amb les maneres de fer que s’estan utilitzant des del govern rus (així com la ciutadania russa que tampoc hi està a favor i que ho demostra manifestant-se malgrat les fortes represàlies i detencions). En moments així tots remem a l’una.

A la concentració de dilluns hi va participar gent d’origen ucraïnès, però també d’origen rus que viuen al nostre país, que són part d’ell, i que volien deixar ben clar que, com tots nosaltres, estem al costat dels habitants ucraïnesos i en contra de la invasió que està exercint l’exèrcit de Vladímir Putin.

També agraeixo que hi hagués representació d’altres partits polítics presents al Consell General, la síndica, representants d’associacions, sindicats, i ciutadans i ciutadanes que simplement volien mostrar el seu desacord i rebuig a aquesta trista i greu situació mundial.

Quan vam decidir promoure aquesta concentració la idea era simplement demostrar al món que Andorra, per molt petit que sigui, és molt gran i sobretot en solidaritat i unió.

Toca anar tots a l’una, dir que nosaltres no entenem la guerra com a solució a un conflicte. Toca ensenyar a Europa i al món que a força col·lectiva no ens guanya ningú. I us puc dir ben fort que dilluns vaig acabar la concentració amb la sensació que som únics i que el lema evidencia allò que representem com a país i com a societat. Visca Andorra i la seva gent!
  • #1 Ignasi
    (04/03/22 08:20)

    Quina mania de fer una traducció paraula a paraula, l'unió és una virtut que fa la força, o si voleu resumir l'unió fa la força.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts