Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana, durant dos dies, he tingut l’oportunitat de conèixer l’Assemblea Nacional i el Senat francès juntament amb els companys que formen el grup d’amistat França-Andorra, com són els consellers generals Mònica Bonell, Berna Coma, Marc Magallón, Carles Naudi i Roger Padreny, una delegació que he tingut el plaer de presidir.

L’experiència ha estat completament profitosa. Hem mantingut reunions amb representants del govern francès com Thibault Cornut-Gentille, cap del departament de Desenvolupament Internacional, i Steven Pager, editor de la missió per a la promoció del turisme del ministeri per Europa i Afers Exteriors, per compartir els projectes en curs pel que fa al turisme amb l’objectiu de trobar interessos comuns i fomentar els contactes.

Com no podia ser d’una altra manera, els socialdemòcrates els hem traslladat la nostra clara aposta per millorar les relacions d’Andorra amb França i equilibrar-les amb la presència que es mereix i que des de fa anys malauradament ha anat perdent, des del nostre punt de vista.

Hem posat damunt la taula projectes concrets com la necessitat de la millora dels accesos ferroviaris i una connexió que permeti l’accessibilitat entre ambdós països, i que faci molt més senzill i ràpid el desplaçament transfronterer entre Andorra i França, que actualment només és possible per carretera.

Aquests dies, la delegació andorrana del Consell General també hem assistit a una sessió a l’Assemblea Nacional, on ens han rebut cordialment, hem pogut tenir una breu trobada amb el primer ministre francès, Jean Castex, i hem tractat les negociacions amb la Unió Europea amb la senyora Isabelle Perot, sotsdirectora de l’Europa mediterrània al ministre d’Europa i d’Afers estrangers, a qui hem agraït la voluntat per part de França d’ajudar a impulsar les negociacions de l’acord d’associació.

Una recepció del grup d’amistat entre França i Andorra que va finalitzar ahir a l’Arieja, on va assistir el meu company i amic Jordi Font per tenir més informació sobre els projectes turístics, de formació i agricultura i enfortir les relacions entre ambdós països.

tracking