Creat:

Actualitzat:

La fibromiàlgia juvenil és una síndrome que es caracteritza per un dolor crònic que afecta tot el cos, a més, causa fatiga i trastorns del son i de l’estat d’ànim. Per primer cop s’han analitzat els canvis cerebrals associats a la fibromiàlgia juvenil i s’ha pogut constatar que les adolescents que pateixen fibromiàlgia juvenil tenen menys substància grisa al còrtex cingular anterior i mitjà, aquesta és una regió cerebral decisiva per al processament del dolor, aquesta característica podria estar relacionada amb l’ ús excessiu dels circuits cerebrals encarregats de processar el dolor i apunta l’existència d’una reorganització d’aquests circuits neuronals. A més, entre els canvis cerebrals associats a la fibromiàlgia juvenil, han trobat un augment de volum a regions frontals del cervell que estan relacionades amb la creació de narratives sobre un mateix i amb el processament i regulació de les emocions, per tant, les alteracions cerebrals que es produeixen en les primeres etapes de la fibromiàlgia juvenil podrien ajudar a entendre millor la patofisiologia d’aquesta síndrome.

Les persones que han estat diagnosticades amb fibromiàlgia saben que és una malaltia estretament relacionada amb trastorns psicològics i psiquiàtrics, i els més freqüents són l’ansietat i la depressió, patologies que, en associar-se amb aquesta malaltia, l’agreugen i en cronifiquen el curs d’una manera irremeiable.

La salut mental inclou el nostre benestar emocional, psicològic i social i afecta la manera com pensem, sentim i actuem quan enfrontem la vida, a més d’ajudar a determinar com fem servir l’estrès, relacionar-nos amb els altres i prendre decisions. El 30 de juny del 2021 el Govern va aprovar la Taula nacional de salut mental i addiccions, i en cap moment es va tenir en compte Amare, Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgia i Fatiga Crònica, ni la FAAD com a representant de les persones amb discapacitat.

tracking