x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Els reptes del turisme

Actualitzada 22/02/2022 a les 07:31
El turisme és una activitat econòmica transversal que ha crescut per acabar configurant l’estructura productiva, social i territorial del nostre país. El procés de transformació que s’ha viscut s’ha d’entendre en un context de canvi important que no és exclusiu del fenomen turístic, sinó que s’estén a tota l’activitat econòmica. En el decurs del segle XX, Andorra construeix la seva imatge com a destí turístic, que s’ha anat perfilant per la interrelació entre els visitants i el territori d’acollida. La seqüència s’inicia amb els primers viatgers que venien atrets per les aigües termals i la imatge d’una Andorra inexplorada en la qual els paisatges tenien un poder d’atracció cabdal.

El suport de la iniciativa pública a l’activitat turística, basada en el turisme de masses que irromp als anys seixanta del segle XX, potencia la consolidació d’Andorra com a destí turístic. El turisme adquireix una importància econòmica significativa per l’afluència creixent de visitants que determina que la temporada estival es complementi amb la d’hivern. Aquesta situació va ser el resultat d’una combinació de factors, com la proximitat d'àrees amb una densitat de població elevada, especialment Catalunya, la millora dels nivells de renda i el poder d’atracció d’una oferta comercial notablement àmplia. Amb el canvi de mil·lenni, el país busca diversificar l’oferta per fer front a l’estacionalitat i a la competència d’altres destins, a més d’adaptar-se a les necessitats i gustos dels visitants, ja que la diversificació és indissociable de les transformacions socials i econòmiques inherents al procés globalitzador i a les noves tecnologies.

Fa temps que els científics alerten que el model de desenvolupament, basat en el turisme de masses, agreuja la crisi climàtica i que, amb el canvi climàtic, gran part de les estacions del Pirineu només seran viables amb neu artificial i algunes ni tan sols amb això. Amb aquestes premisses, Andorra afronta el repte de gestionar i planificar l’activitat turística, amb la finalitat que sigui beneficiosa per a la societat en general, que continuï creant riquesa i esdevingui sostenible i duradora en el temps. Pel nostre propi bé, cal ser molt prudents amb els projectes que impliquin més consum de recursos naturals i territorials.
  • #3 Renovació
    (22/02/22 13:02)

    L'autèntic repte del turisme és la seva necessària desaparició paulatina envers un model econòmic d'alt valor afegit.

    Respondre
  • #2 Laura
    (22/02/22 09:33)

    El model actual té un exemple molt clar en el multifuncional, construïr un "reclam turístic" en part de terreny privat per l'administració pública. Portar més gent a quin preu? Quin serà el terreny públic dels ciutadans quan l'administració no pugui seguir pagant lloguers desorbitats? Els polítics haurien de creure en que cal un canvi de model i una gestió i planificació de tots els recursos

    Respondre
  • #1 Turista
    (22/02/22 07:22)

    Ja saps que aquí estem en la fase de construir ponts tibetans, telefèrics i fer mes pistes d'esquí.
    Els nostres governants comunals estan molt interessats en consolidar el model actual.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts