x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Gràcies, ministre Martínez Benazet

Les seves compareixences han estat properes, pedagògiques i aclaridores
Actualitzada 19/02/2022 a les 06:45
D’aquí a un mes farà dos anys de la irrupció de la pandèmia de la covid i ja podem mirar enrere amb la perspectiva del temps passat i de les experiències personals viscudes durant tot aquest període marcat per patiments i defuncions provocades pel virus de la covid. És la primera constatació i el fet d’haver-hi hagut de conviure, d’assumir amb certa normalitat les notícies luctuoses referents a familiars, amics o persones conegudes que ens han deixat, no ens ho pot fer oblidar, no podem oblidar la virulència d’aquest coronavirus escampat per tot el món que ha provocat la mort ja de prop de sis milions de persones dels 420 milions que n’han estat afectades. Són les xifres terribles que han somogut arreu les relacions socials i econòmiques, provocant a banda de les afectacions a la salut o a la vida, greus maldecaps a les administracions públiques per tal de poder fer front a la cascada d’afectacions provocades per la pandèmia.

Al Principat d’Andorra els maldecaps també es van presentar de sobte i sense avisar i plantar cara al virus va ser des del primer moment i encara ho és ara la prioritat màxima. En aquesta comesa, barrar el pas a la covid i l’evitar morts i contagis, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat a primera fila de la batalla. Com a metge que és, i especialitzat en pneumologia, des del primer moment sabia i ens va fer saber de la perillositat del coronavirus, de la seva transmissió per vies respiratòries i de l’agudesa de la seva letalitat. I així va activar tots els protocols de prevenció i d’actuació directa per lluitar contra la pandèmia, la pitjor crisi sanitària en moltes dècades, o si ho volem dir d’una manera més entenedora, mai viscuda per les generacions actuals. Amb la covid entrant a casa sense demanar permís, colant-se pel forat del pany, per la finestra o per la xemeneia, vam poder ser conscients des del primer moment que la cosa era seriosa i que no s’hi podia fer broma i treure-li importància. Ans al contrari, s’havien de posar sobre la taula de totes les administracions, des de la més petita fins a la més gran, la gravetat de la realitat, les maneres de gestionar-la i de fer-ne partícip la població amb informació i recomanacions, amb expressa obligatorietat si era convenient. En tot aquest tauler d’operacions el ministre Martínez Benazet hi ha hagut de moure fitxa, acompa­nyat per la resta de membres del Govern i pel seu equip ministerial, amb la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, al seu costat. I ho ha fet des del primer instant, sense abaixar la guàrdia ni un moment, en permanent estat d’alerta, de dia i de nit, fos dia laborable o festiu, amb una tensió constant que mostra la seva voluntat i tarannà responsable, de compromís amb el seu càrrec al capdavant de la salut del país en un temps de pandèmia molt complicat, ple d’incerteses i extremament dur.

Aquesta setmana el cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat el pas al costat del ministre Martínez Benazet, no per haver perdut el tremp sinó per justificats motius de salut. Encara serà al capdavant del ministeri fins a final de març i així podrà donar pas al seu successor, Albert Font Massip, amb les garanties de continuïtat en la lluita contra la covid i altres temes relatius a la salut pública que estan sobre la taula i els tràmits dels quals la conjuntura de la pandèmia ha entorpit molt. En la mateixa roda de premsa en què el cap de Govern anunciava la propera marxa del ministre de Salut i el seu relleu, Joan Martínez Benazet comunicava l’afectació de la seva salut i agraïa la feina desenvolupada contra la covid per tot el personal del sistema sanitari andorrà, també al peu del canó cada dia i cada nit, sense mirar el rellotge i fent tot allò i més per atendre les persones malaltes sigui a l’hospital i a les residències o sigui a casa. Un agraïment al qual s’uneix la majoria de la població, sabedora que sense donar-ho tot en l’atenció, les cures i la vacunació, la pandèmia encara s’hauria emportat més vides pel davant i s’hauria anat escampant sense aturador, deixant afectada la salut de molta més gent per les seqüeles de la covid, que no són pas poques.

El ministre Martínez Benazet també va voler agrair la feina dels mitjans de comunicació, personalitzada en els periodistes. De res haurien servit les continuades rodes de premsa del ministre per informar sobre l’evolució de la pandèmia a Andorra, o les compareixences televisades a la comissió legislativa de Sanitat al Consell General si en les mateixes no hagués aflorat la informació adequada. I aquí sí que hem d’agrair la manera de comunicar-ho i dir-ho del ministre Martínez Benazet, perquè més enllà de donar xifres i estadístiques, les seves compareixences han estat també properes, pedagògiques, aclaridores, profitoses a l’hora d’implementar tant les mesures de prevenció (mascareta, higiene, contenció social), com les cures i la vacunació. Amb el cap clar i anant per feina, la comunicació ha estat clau en el dia a dia de la lluita de la població contra la covid; dient les coses pel seu nom i advertint dels perills de menystenir la letalitat del virus, com apuntaven en un principi alguns científics “descarrilats de la ciència”, per dir-ho en paraules del mateix ministre.

Avui, que sabem que fa un pas al costat perquè la seva salut així ho requereix, és just agrair-li la seva contribució en la lluita contra la covid a Andorra i desitjar-li un període de cura en compa­nyia de la seva família i amistats i també de bon i merescut repòs. Gràcies, ministre Joan Martínez Benazet, per ser-hi.
  • #7 Hana
    (20/02/22 00:28)

    No em puc creure els missatges d'agraïment. Ha sigut un fracàs la seva política sanitària. Els únics que poden estar contents són les farmacèutiques. Ha discriminat a un sector de la població, ha seguit les ordres de França. De fet, Andorra ha estat sempre dels pitjors països europeus en dades epidemiològiques. I a sobre ha creat divisió en la població.I la gent aplaudint aquest incompetent.

    Respondre
  • #6 Vent fresc
    (19/02/22 20:57)

    El affaire Henry Reeve i el pass sanitàri serán l'estrella escarlata d'un ministre al servei de les farmacèutiques.

    Respondre
  • #5 Punts damunt de les i's
    (19/02/22 13:09)

    Dessitjo de tot cor el restabliment del ministre. Dit això, tot i valorant el fet, estressant de l'inici de la "pandèmia", hi ha hagut una deriva - seguint ordres externes- sense tenir en compte, altres vies científiques i, sobretot, l'inacceptable pass covid, que es una mida coactiva que es, inacceptable tant del punt de vista científic com ètic.

    Respondre
  • #4 Síndrome d'Estocolm
    (19/02/22 10:09)

    Curts de memòria aneu molts. La feina d'aquest senyor ha estat repetir el discurs oficial i seguir les ordres de les farmacèutiques, rés més. Ens va vendre la immunitat de ramat durant mesos, vacunats que actuaven com a tallafocs en la transmissió del virus, immunitats naturals que no valien per res, ha comptabilitzat ingressats i morts amb covid que no a causa de la covid per inflar els números, s'ha permès menysprear, perseguit, coaccionar i amenaçar a una part de la població i dels sanitaris i s'ha contradit cada dia durant més de dos anys. Podeu lloar la seva feina si voleu, però per a molts ciutadans, passarà a la història com un dels pitjors polítics de la història d'Andorra.

    Respondre
  • #3 Kiko
    (19/02/22 08:54)

    Mai li agrairem prou la seva il.lusió i empenta que ha ficat amb tot lo relacionat amb la pandemia ! Volia destacar lo que animava als nens petits, lo aclaridor que era amb les preguntes dels periodistes, etc ...

    Respondre
  • #2 Felicitats i desig de plena recuperació
    (19/02/22 08:47)

    Felicitats, Sr. Benazet. En teníem prou amb la pandèmia. Ens ha sobrat l'oposició de la consellera no adscrita, oposició tòxica, moguda per un ego sense límits, i per uns fantasmes i dimonis interiors lamentables.

    Respondre
  • #1 Marc
    (19/02/22 08:29)

    Es una llastima que no tothom sàpiga valorar la sort que hem tingut de tenir un metge i a mes pneumòleg en aquesta crisi. El seu saber fer ha estat a l'alçada, sense cap dubte, i el saber dir les coses pel seu nom i en la justa mesura, també. Agradi o no agradi

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts