x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Una taxa inoportuna

Actualitzada 18/02/2022 a les 06:23
Utilitzar el vehicle privat cada dia és la realitat de gran part de la ciutadania. Als col·lapses de circulació que es produeixen diàriament a diversos punts de la xarxa viària ara també se’ls ha de sumar una bona patacada a la butxaca de tots i totes els conductors i conductores: la pujada del preu dels carburants.

L’increment dels preus dels carburants no és simplement un augment més, d’aquells que es produeixen cada principi d’any, sinó que és suficientment fort per repercutir en la rebaixa del poder adquisitiu de les famílies i dels empresaris. I això en un país com el nostre, on el cotxe és indispensable, és molt perjudicial.

Una pujada que afecta arreu provocada pels mercats internacionals, però que a Andorra repercuteix molt més, ja que també ha entrat en vigor l’impost de la taxa verda que el Govern ha imposat.

El 2022 no era el moment d’incorporar-la, ja ho vam advertir. Només calia tenir en compte les conseqüències de la covid, amb persones a l’atur, ERTO, l’endeutament a empreses i autònoms... Potser la pujada dels mercats no es podia preveure, d’acord, però es podia ajornar la implementació de la taxa. Com sempre, no escolten les necessitats de la ciutadania.

El problema també és que el Govern no dona solucions. Qui pot pagar la gasolina, bé, però, i qui no pot? Recordem que l’estratègia del pla de Mobilitat era passar del cotxe a “anar caminant” i siguem sincers, això no és una alternativa.

Els socialdemòcrates sempre hem defensat que calen vies substitutives cap a fórmules més ecològiques, com millorar la xarxa de transport públic, ajudes “de veritat” que facin que qui s’hagi de canviar el cotxe ho faci per un d’elèctric i crear noves connexions internacionals de transport de viatgers més sostenibles, com la del ferrocarril, que tot i ser una inversió econòmica molt important és el futur.

Estem compromesos amb la transició ecològica i creiem que podem viure en un entorn més sa i econòmicament més viable, i perquè cada vegada es fa més palès que no es pot seguir amb el model actual si volem continuar gaudint de la fauna i flora que tenim i que tants danys està patint ja.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts