Creat:

Actualitzat:

Quantes vegades has sentit parlar de relativitzar les coses? Segons es diu, el secret per poder tenir una vida més tranquil·la o harmoniosa resideix sobretot a aprendre a fer-ho.

Relativitzar no és sinònim d’ignorar els problemes, sinó de donar-los la importància que de veritat tenen; tot és qüestió d’actitud. No considerem la felicitat pel que ens va succeint sinó per com ens prenem els fets en si. D’aquí, que el que sigui minúcia per a una persona es converteixi en un autèntic drama per a una altra. En aquest sentit, el llenguatge és clau. Per a moltes persones els problemes no existeixen, són inconvenients, imprevistos o circumstàncies a resoldre. És, en definitiva, una manera d’entendre la realitat.

Si bé és cert que estar avorrit potencia la creativitat, en termes de relativitzar les coses, podíem considerar-ho un potencial enemic. Per què? Perquè la ment necessita estar ocupada. Quan no tens obligacions, tasques o persones que demanen la teva atenció, és fàcil donar-li voltes al cap i divagar cap a cap costat. Aquests pensaments acaben per saturar, el que comunament coneixem com fer una muntanya d’un gra de sorra.

I l’ansietat apareix en moments de tensió, moltes vegades inevitables. Gaudir d’un estil de vida saludable, organitzar-te amb temps, fomentar relacions socials sanes, evitar pensaments negatius, acceptar els moments menys bons i ser conscient que el dia té 24 hores són algunes de les recomanacions més efectives per guanyar-li la partida.

Analitza el problema des de fora. Si fos un amic el que es trobés en aquesta situació, ho veuries de la mateixa manera? Quin consell li donaries?

Sovint la presa de decisions es veu condicionada per la nostra dificultat per relativitzar les coses. A l’hora de valorar les diferents possibilitats hem de pensar objectivament què és el pitjor que podria passar si no fem el que cal fer. Si no passes a l’acció, mai avançaràs i no descobriràs què podria haver estat. Recorda que és més freqüent lamentar-se pel que deixem de fer que pel que vam fer.

tracking