x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Paraastronautes a l'espai

Actualitzada 28/01/2022 a les 06:06
Enfundar-se l’equipament d’astronauta de l’Agència Espacial Europea (ESA) i acariciar el somni de viatjar a l’espai exigeix afrontar una carrera molt estricta i només apta per a candidats amb nervis i paciència d’acer. Després de passar mig any de cribratge, un gran període que el mateix organisme internacional atribueix al gran volum i grandària de les sol·licituds, de les 23.307 persones que havien optat a la categoria general han rebut l’OK de l’agència un 61% d’homes i un 39% de dones, i dels 287 que es van postular pel programa dirigit a astronautes amb algun tipus de discapacitat ho han assolit 29, dels quals el 74,4% són homes i el 27,6%, dones.

L’ESA ja té la primera llista de preseleccionats per sumar-se a la plantilla de cosmonautes, són un total de 1.391 els afortunats: 1.362 per la categoria general d’astronauta i 29 per candidats amb discapacitat (21 homes i 8 dones). Poden semblar-ne molts, però no suposa ni el 6% de les 23.594 persones que havien presentat una sol·licitud al llarg de la primera meitat del 2021.

Encara que el primer garbell ja ha deixat fora una mica més del 90% dels aspirants inicials, a la selecció encara li resten diverses etapes en què l’ESA no preveu afluixar el ritme. Ni de bon tros. Ningú va dir que fos fàcil i està previst que al final del procés previst per a aquest mateix any només quedin entre quatre i sis astronautes.

En el cas dels aspirants a paraastronautes es busca cercar la viabilitat d’enviar a l’espai astronautes amb discapacitat física i trobar formes innovadores per abordar els viatges, ara bé, els candidats han d’estar qualificats en l’àmbit psicològic, cognitiu i professional i un cop escollit el treball implicarà la superació de barreres, fer una àmplia investigació a més de buscar solucions operatives així com tecnològiques perquè una persona amb discapacitat pugui dur a terme missions espacials, inclòs el treball com a astronauta.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts