Creat:

Actualitzat:

Quan el lloguer et representa la meitat del sou i la cistella de la compra no et permet arribar a la fi de mes, has de prendre decisions molt difícils sobre altres costos bàsics de la vida: apagar la calefacció a l’hivern, saltar-te els àpats, comprar menjar de menys qualitat o enviar els fills a l’escola amb sabates gastades, o en molts casos l’obligació d’emigrar del país.

Aquestes són opcions impossibles a les quals s’enfronten avui un munt de persones a temps complet al nostre país: cuidadors, personal de manteniment, caixers i un munt d’altres treballadors essencials que ens han ajudat a superar la pandèmia. Això és inacceptable i posa en dubte el principi mateix del salari mínim.

Des de Unió Sindical d’Andorra demanem als consellers generals que assegurin que els salaris mínims mai deixin els treballadors i pensionistes del nostre país en situació de pobresa i que recolzin la negociació col·lectiva com la millor manera d’assegurar uns salaris realment justos.

Que no permetin el que passa en l’actualitat amb unes pensions mitjanes de 650 euros i uns salaris completament desfasats de la realitat del nivell de vida del país, quan la cistella de la compra esdevé un autèntic trencaclosques per a la majoria de la població. La classe política no pot donar l’esquena a la classe mitjana andorrana, a la classe treballadora, als pensionistes i als més desafavorits.

Cal una reacció urgent al problema, no filosòfica, sinó una reacció concreta i efectiva.

El Consell General és la veu del poble i aquest no pot ignorar la realitat del que passa a Andorra en detriment de l’interès general per afavorir interessos especulatius. Som un país, no una societat anònima, i encara menys limitada.

Senyores i senyors consellers, actuïn amb responsabilitat, posin fi al sofriment de moltes famílies andorranes, ho tenen a les seves mans. Prou de polítiques neoliberals, prou de societat especulativa.

Cal un gir urgent en les polítiques de pensions, salaris i habitatge, si és possible per abans-d’ahir, ja que la situació per a molts ciutadans és insostenible.

tracking