x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Desitjos

Actualitzada 17/01/2022 a les 06:06
Inici d’any, i cadascú de nosaltres reflexionem, i molts són els desitjos que ens passen pel cap per aquest any. Alguns se centren en coses o millores personals. Deixar de fumar. Anar al gimnàs. Fer dieta. Estudiar una carrera. O canviar de feina.
D’altres busquen coses o millores, no tant de l’àmbit personal, sinó pel bé comú. Coses que milloren l’entorn. Reciclar. Anar en bus i deixar el cotxe a casa. No llençar coses al terra del carrer. O col·laborar amb una ONG. Tant una opció com l’altra són bones. Les més personals perquè un cop les incorporem en la nostra dinàmica diària, ens trobem millor amb nosaltres mateixos, podem ser més positius i col·laboradors amb els altres.


Les més generals, ens causen satisfacció per ser partícips a aconseguir un món millor i, per tant, també millora la nostra part personal. Però la realitat ens mostra que aquests desitjos no duren gaire de forma general. Es comença l’any amb molta força, i la dinàmica del dia a dia fa que disminueixi fins que costa trobar el moment.


Sí, aquell moment de començar. El dia u del canvi, del propòsit, de la millora. I ens anem fent grans, i encara ens costa més. Les obligacions. La família. Les responsabilitats a casa. La feina. Ens col·lapsen tant que trobar aquella estona per aquests desitjos, per iniciar millores personals o generals, es fa muntanya amunt. I és que vivim en un món molt frenètic. I hem de trobar temps que ens aporti sentiments positius, sobretot cap a nosaltres mateixos. O bé perquè ens cuidem una mica més, o bé perquè cuidem als altres una mica més.


Els desitjos generen satisfacció. I la satisfacció genera benestar. I el benestar genera felicitat. I amb totes les dificultats que hi ha actualment, una mica de felicitat sempre és benvinguda.


Ens agrada envoltar-nos de persones que desprenen felicitat. És contagiosa. I ens allunyem de la gent negativa, o dels que no fan res per millorar res. Però no hem de confondre mai la felicitat amb les possessions. Disposar de més coses no ens ha de fer més feliços.


Perquè la felicitat no deixa de ser un sentiment. I desitjar coses que ens generen sentiments de felicitat no té valor econòmic. Per tant, hem de seguir desitjant i fer tot allò que ens fa feliços. L’esforç per aconseguir-ho és la millor recompensa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts