Creat:

Actualitzat:

Acabem de celebrar les festes de Nadal, festes de llum. No solament per les il·luminacions dels nostres carrers i cases, sinó sobretot per la llum de Jesús que ha vingut a il·luminar els nostres cors. Ho hem llegit aquests dies, en el pròleg de l’evangeli de Sant Joan: «(Ell) era la llum dels homes. La llum resplendeix en la foscor i la foscor no ha pogut ofegar-la»· (Jn 1,5).

Ara traurem els llums dels carrers i cases i tornarem al que diem la normalitat. Però el que no hem de treure és la llum de Jesús que ha de continuar il·luminant la nostra vida.

Déu és llum i il·lumina la vida dels homes perquè hi vegin més enllà de les realitats materials i donin un sentit de transcendència a la seva vida. Ho trobem repetidament al llarg de la Bíblia. Són conegudes expressions com «Veiem la llum en la vostra llum», del salm 35,10.

Jesús, des de Betlem, és llum que encamina vers ell tots els pobles en la persona dels Mags. I, quan els seus pares el presenten al temple per complir el que la Llei jueva prescrivia, Simeó el prendrà en braços i proclamarà davant de tothom que aquest infant és «Llum que es revela a les nacions» (Llc 2,32). Ple de l’Esperit Sant, aquell sant baró percebé la presència del Messies en aquell infant.

Aquesta llum, l’Església l’ha feta brillar arreu de la Terra. I encara avui. Celebrem aquest diumenge la Jornada de la Infància Missionera. El lema enguany és precisament: «LLUM PER AL MÓN.»

L’obra de la Infància Missionera fou inspirada per Mons. Forbin-Janson i instituïda com a Obra Missional Pontifícia l’any 1843. Una Jornada en la qual l’Església mira als infants en una doble direcció:

- Per un costat, els infants dels països del món en vies de desenvolupament, per fer-lo arribar la llum de Crist a través de projectes d’atenció humana (escoles, hospitals, residències...) i d’educació religiosa. L’any passat es dugueren a terme 2.864 projectes que beneficiaren més de quatre milions d’infants en el món.

- L’altra direcció, vers els infants de les nostres comunitats, els qui han tingut l’oportunitat de conèixer Jesús, de rebre la seva llum. Ens cal mantenir viva en nosaltres la llum de Crist. No deixem que se’ns apagui. Ni podem viure com els qui encara estan en la tenebra. Viure en la llum és seguir l’ensenyament de Jesús, rebre els sagraments, practicar les obres de misericòrdia, fer reals les virtuts.

Que nosaltres gaudim de la llum que tenim i la compartim amb els altres.

tracking