x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Ets llum

Actualitzada 15/01/2022 a les 06:14
Avui vull posar en valor els avis o padrins i la importància que tenen en el desenvolupament emocional dels nens. Una figura tendra i permissiva, de vegades poc reconeguda, que des de l’amor més pur embolcalla els nostres somnis des del bressol.

Alguns tenim la sort d’haver tingut avis excepcionals, àngels de la guarda, que ens han ensenyat què és l’amor, a estimar i a il·lusionar-nos amb la màgia de les petites coses.

El meu avi, per exemple, un home carismàtic i apassionat, de caràcter fort i lideratge natural. Era locutor de ràdio, un mestre, i d’ell vaig aprendre la importància de fer les coses que t’apassionen i de somniar en majúscules. La meva àvia, la dona més bona, dolça i elegant que he vist mai, amb una cultura poc comuna per a les dones de l’època, que et mirava amb aquells ull petits i plens de tendresa.

Avis, els vostres, dels quals destacareu segurament altres coses, dels quals teniu una imatges clara. Padrins que recullen els seus nets a l’escola, que els porten a berenar, que hi juguen, avis i avies abnegats, vessant amor i abraçades, amb gust a xocolata desfeta al matí i a macar­rons plens de formatge.

Padrins comprensius i plens d’imaginació capaços de curar ferides només amb un petó. Essència de la família, avis que ens han fet com som, als que mai oblidarem i que tenim presents en els nostres cors. Els que des d’on siguin ens guiaran sempre i ens protegeixen amb la serà aura.
  • #2 Àngels Codina
    (15/01/22 20:47)

    Molt encertat el teu article Gemma! Es l'expressió del CERCLE DE LA VIDA: Els nets donen vida als avis i els avis saviesa als nets, sempre amb el lligam de l'AMOR.

    Respondre
  • #1 Ricard Martí
    (15/01/22 13:18)

    Hola Gemma, recordo perfectament els teus avis, els vaig tractar i amb el teu escrit m'han vingut al cap moments de la meva infantesa, i tant que en son d'importants els nostres avis i sento que ells sempre ens acompanyen en cada cosa que fem. Una abraçada!

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts