x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Andorra a les exposicions universals

Actualitzada 28/12/2021 a les 06:02
Ens hem de felicitar per la bona acollida del pavelló d’Andorra a l’Exposició Universal de Dubai 2020, que es va inaugurar l’1 d’octubre d’enguany i romandrà oberta fins al 30 de març de 2022. En èpoques recents, Andorra també ha participat a les exposicions universals de Lisboa (1998), Hannover (2000) i Saragossa (2008). Aquestes mostres, que són un aparador per als països participants, tenen l’origen en exposicions de productes industrials i artesans del segle XIX. Londres va ser la ciutat que va acollir, l’any 1851, la primera gran exposició de productes de totes les nacions i algunes, com la de París de 1889 o la de Barcelona de 1929, van tenir gran impacte per l’èxit obtingut.

Andorra participava, per primera vegada, a l’Exposició Universal de París de 1889 i, segons l’historiador Bascompte, va obtenir una medalla de bronze per la qualitat dels seus minerals i ferros forjats. Set dècades més tard, coincidint amb un període de prosperitat, el Consell General decideix participar en l’Exposició Universal de Brussel·les de 1958; tres anys abans, ja havia previst l’assistència a la fira amb pavelló propi, però el veguer francès, representant del Copríncep en territori andorrà, no va admetre la participació oficial d’Andor­ra a Brussel·les. La raó era que el Copríncep francès s’atribuïa, en exclusiva, la representació internacional d’Andor­ra. La pressió del veguer va obligar a renunciar davant el govern belga, però es va encarregar al Sindicat d’Iniciativa assistir a títol privat.

Malgrat el revés de Brussel·les, Andor­ra va continuar la promoció a través del Sindicat d’Iniciativa, col·laborant amb la Conferència dels delegats de turisme dels petits estats d’Europa –Luxemburg, Mònaco, San Marino, Liechtenstein i Andorra– i participant en totes les fires possibles. A més, va assistir amb un estand propi, de forma regular, durant els anys cinquanta i seixanta, a la Fira de Mostres de Barcelona, que fins i tot celebrava el Dia d’Andorra. L’assistència es justificava pel fet que les agències de viatges volien oferir el país com una important destinació de turisme d’estiu. També va acudir a la Feria Internacional del Campo de Madrid, on una fotografia de les muntanyes d’Andorra de setze metres de llargària per tres d’amplada presidia l’estand.
  • #2 Carme V
    (28/12/21 22:38)

    Molt interessant. Gràcies.

    Respondre
  • #1 Gràcies!
    (28/12/21 12:12)

    Molt interessant.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts