x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Deixa'm aixecar el got al sentit comú

Actualitzada 27/12/2021 a les 06:15
Us desitjo a tots un molt feliç i saludable 2022. Gairebé igual d’important, espero que tots fem servir el sentit comú l’any vinent. La majoria de nosaltres estem esgotats per la Covid-19. Hem vist que intentar convèncer aquells que pensen de manera diferent sol fallar, per tant, per què no acordem deixar de parlar de vacunació? Estic cansat de perdre un temps preciós parlant d’una pandèmia que ha arribat per quedar-se. Hem de conviure amb aquest malaltia, tal com hem après a conviure amb la grip, els impostos, gent entremesa i fins i tot la inflació.

El 2022, parleu-me de qualsevol altra cosa, actualitat, esquí, les vostres sèries preferides de Netflix, fins i tot el temps o la política andorrana si cal, però no mencioneu la COVID. Prometo fer el mateix.

Esperem que els nostres líders finalment decideixin, el 2022, fer una prioritat de salvar el nostre planeta. En acció, no en paraules. Si tots necessitem agafar menys vols, comprar o, millor encara, compartir un cotxe elèctric, esperem que molts de nosaltres tinguem el sentit comú de fer-ho.

Després d’una bona salut, física i mental, el més important que podem desitjar és la pau, així que esperem que Putin faci servir el poc sentit comú que té i no envaeixi Ucraïna.

Malgrat la variant òmicron, tots podem tenir un 2022 més alegre si fem servir el sentit comú i pensem en gran. Tenim la sort de viure a Andorra, un dels països més bonics del món, així que passem més temps fora, aprofitem les pistes, busquem noves rutes de senderisme i si és possible, agafem el “camí menys transitat”. Per als que prefereixen estar dins, visitar un dels vint fascinants museus d’Andorra, que sovint estan deserts, és una excel·lent opció, i si tot us falla, llegiu un bon llibre! Si podeu fer temps per llegir més l’any nou, probablement serà un any de verema. Us recomano que llegiu Com canviar, de Katy Milkman, un llibre fascinant sobre el sentit comú –el tema de l’any!– i sobre com “arribar d’on ets a la vida a on vols ser”. Temps ben invertit: millor que parlar sobre la pandèmia, i fins i tot et pot canviar la vida.
  • #2 Julia
    (27/12/21 17:57)

    Estic d'acord amb l'autor. Posem-nos d'acord com que no vam estar d'acord i parlem d'una altra cosa. De fet, per què debatre amb la gent que està en contra de les vacunes i del pass? Esperem que el 2022 ens aporti, a tots, sentit comú i salut!

    Respondre
  • #1 Ferran
    (27/12/21 08:00)

    Això del romàntic pensament "positiu" és una mala versió del pensament políticament correcte: no anomenar les coses perquè no existeixin i veure el món amb ulleres de color de rosa, com els nens que juguen a tapar-se els ulls, per "no estar" .

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts