x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Sisena onada

Actualitzada 23/12/2021 a les 20:42
Òmicron, última variant de la covid-19, molt més contagiosa, comparable, segons els experts, a la volatilitat del virus del xarampió. No ens hem de preguntar si ens contagiarem sinó quan ens contagiarem. Ens hem d’acostumar a xifres de contagis altes o molt altes, i esperem que el nostre sistema sanitari, sortosament sobredimensionat, no es col·lapsi com així ha sigut fins ara. Estem en guerra, i podem esperar l’enemic amb muralles, amb exèrcits, amb cavalleria i hoplites, o bé confiar en les defenses naturals i habituals que sens dubte són amb les que més confiem, però en aquest cas poden ser insuficients.

Les matemàtiques no enga­nyen i són tossudes, la incidència d’hospitalitzacions dels no vacunats per franges d’edat és demolidora. I hem de parlar d’incidència perquè a Andorra ja som el 80% els vacunats, vacunats que apleguen quasi tots els pacients amb altres patologies més greus, i quasi la totalitat de les franges d’edat més avançada i, per tant, més vulnerable al virus. Cert que l’eficàcia dels vaccins varia, segons la variant de la covid-19 que predomini, però a grans trets si no estàs immunitzat contra la covid-19 tens fins a 18 vegades més risc d’acabar a l’hospital amb el risc de patir seqüeles per a tota la vida.

Respecto, només faltaria, aquells que decideixen no vacunar-se, seria intolerant i antidemocràtic, el que no és acceptable en aquests moments són aquells que és un no a tot, no a la vacuna, no als PCR o TMA, no a la distància social, no al confinament, no a la mascareta, no al passaport covid i no als cribratges.

Ben segur, molts dels negacionistes són fruit de la rebel·lia enfront d’un trauma pandèmic, negar l’evidència és una manera de defensa del cervell humà. Diferents són aquells càrrecs electes que vegin l’oportunitat d’una bossa de vots fent apologia negacionista.

(Sense cap intenció de banalitzar el tema.) La sort està tirada, facin joc amb la seva vida...
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts