Creat:

Actualitzat:

Voldria utilitzar aquestes primeres paraules per desitjar-los un bon Nadal en nom de tots els mossens de l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra. Tot just estrenant els primers minuts del dia vint-i-cinc, ja començàvem a celebrar el dia de Nadal amb la missa de la nit, l’anomenada popularment missa del gall i amb altres celebracions litúrgiques que s’han anat seguint durant aquest dia tan entranyable. I no només aquestes, sinó també les que podem tenir amb les nostres famílies que, degut a la crisi sanitària, són molt més limitades.

Un any més hem hagut de canviar els plans per a les celebracions d’aquestes dates. Mesos enrere no ens imaginàvem un nou Nadal marcat per unes restriccions sanitàries. Les nostres expectatives eren unes altres. Esperàvem un Nadal viscut amb certa normalitat i bastant alliberats del neguit i la preocupació per la crisi sanitària.

En la festa de la Sagrada Família penso també en Maria i Josep. Em pregunto com van viure aquell primer Nadal de la història. Les seves expectatives també deurien ser unes altres. Quantes estones passades compartint il·lusions i incerteses però ben amarades per la confiança en Déu. Maria i Josep imaginant plegats el moment del naixement del seu fill com tots els qui han de ser mares i pares.

Però el moment i el lloc del part van ser totalment inesperats. Malgrat les contrarietats i els neguits, Josep i Maria s’ompliren d’alegria amb el naixement del seu fill a Betlem. Els interrogants d’on i quan s’esdevindria el seu naixement havien quedat resolts. Els havia nascut un noi, el mateix Fill de Déu. I això els omplí d’una immensa alegria.

Quan no es compleixen les nostres expectatives a l’hora de celebrar el Nadal com havíem planejat imitem l’exemple de Maria i Josep. No ens deixem endur per l’enyorança ni per la tristesa per allò que no ha pogut ser.

Visquem intensament el goig d’aquest Infant nascut a Betlem. Ell ve a il·luminar les foscors de la nostra vida. Avui ens ha nascut un Salvador que és el Messies el Senyor. Que aquest sigui el veritable motiu de la celebració d’aquest Nadal i d’uns futurs Nadals que desitgem compartir amb tota la família i les nostres amistats.

tracking