Creat:

Actualitzat:

L’any 2021 ha estat un any per oblidar per a l’economia d’Andorra. L’any 2021 va començar amb afluència limitada de turistes francesos i catalans. A mesura que ha anat avançant l’any i s’ha incrementat el nombre de persones vaccinades, s’han pogut obrir els negocis i l’afluència de turistes s’ha normalitzat, arribant en alguns casos als nivells prepandèmics del 2019, sobretot a l’agost i al pont de la Puríssima.

L’arribada de l’or blanc abans del pont de la Puríssima i l’afluència de turistes fan preveure que, si la pandèmia ho permet, estarem davant d’una temporada d’hivern de les bones. Les xifres d’esquiadors registrades a les pistes i les pernoctacions als hotels ens indiquen l’inici d’una temporada que pot començar a reparar els estralls que la pandèmia ha fet en els comptes d’explotació de les empreses i de l’estat andorrà en els darrers dos anys.

El sector turístic, hoteler i el comercial no es poden permetre un altre any de pèrdues com els dos anteriors, i l’estat també comença a estar al límit d’endeutament que li permet la llei de la regla d’or.

És per això que s’han de continuar prenent totes les mesures per evitar que la pandèmia es descontroli, continuant amb les mesures de prevenció i distanciament social i incrementant el nombre de persones vaccinades. No ens podem permetre que aquesta temporada d’hivern es vegi afectada per la pandèmia.

No deixem que aquest any la Covid ens esgarri la temporada. Andorra viu dels vuit milions de turistes que ens visiten, dels 3,5 milions que es queden a dormir i dels 2,5 milions de dies d’esquí que compren.

Tenim els ingredients perquè sigui una gran temporada d’hivern, amb neu en abundància, protocols sanitaris per lluitar contra la pandèmia, un nombre cada cop més gran de vacunats i un país dissenyat per oferir als turistes i esquiadors una experiència única al voltant de la neu, i també modèlica en la lluita contra la pandèmia.

tracking