Les set claus

L'última ossa d'Ordino

Augmenta l’interès per aquesta tradició entre els ordinencs

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí està prevista la representació de l’última ossa d’Ordino, ajornada per la important nevada de diumenge. Aquesta tradició popular es va reprendre l’any 2017, després de vint-i-cinc anys d’aturada, gràcies a la voluntat del mandat comunal anterior de recuperar una activitat que s’havia realitzat a Ordino des de principi del segle XX. Avui serà doncs la cinquena representació després de la seva recuperació, amb un augment de l’interès per aquesta tradició entre els ordinencs. Els actors que es van tornar a engrescar fa cinc anys, ara acompanyats de nous participants, han preparat amb molta il·lusió els guions, la música i el vestuari d’aquesta farsa burlesca, aportant per a cada edició alguna novetat. Els espectadors esperem amatents la representació que inclourà alguna sàtira relacionada amb l’actualitat i els polítics no ens escaparem de rebre algun comentari. Totes les burles i novetats són les que mantenen viu l’encant de reveure una obra que tots sabem com acaba.

La recentment constituïda Associació de la Cultura Popular és el resultat de l’augment de l’interès per mantenir vives les tradicions culturals de la parròquia. El seu principal repte és difondre-les, preservar-les i seguir arrelant-les entre els ciutadans d’Ordino. Això ho tenen molt clar els membres de l’associació. A banda d’incorporar novetats a cada edició, saben que cal implicar els nens en les representacions, ja que els petits protagonistes d’avui són els que passaran a tenir un rol actiu en un futur i garantiran el necessari relleu generacional. Per això, avui, com a principal novetat, veurem els joves actors dalt de l’escenari i segur que serà un èxit.

Seguim a l’espera de saber si les Festes de l’Os dels Pirineus entre França i Andorra seran declarades patrimoni cultural immaterial per la UNESCO, però, sigui quin sigui el resultat, que per molts anys puguem seguir gaudint de l’ossa a Ordino amb tant interès.

tracking