x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PARAULA I VIDA

Advent

Actualitzada 28/11/2021 a les 06:09
Els esdeveniments importants solen anar acompanyats d’una bona preparació. Hi dediquem temps en la seva organització, pensem en les persones i els aspectes que en formaran part, establim el pressupost econòmic, decidim com ho durem a terme, etc. A més, tothom té present la data concreta que, malgrat estar ancorada en les nostres agendes, es va atansant cada dia més ràpidament i no permet adormir-nos.

Tantes hores invertides en la preparació resulten gairebé desproporcionades respecte al temps que durarà la celebració però són claus per a viure-la intensament i, a més, ens permeten començar a gaudir-la prèviament.

Una mostra d’aquesta relació entre la preparació i la seva celebració la trobem en el temps d’Advent i Nadal. Avui comencem l’Advent, un temps de preparació per a la festa de Nadal que inclou quatre diumenges. Ens disposem a celebrar el Naixement del Senyor i altres festes pròpies d’aquest temps litúrgic de Nadal i Epifania. Tenim gairebé quatre setmanes senceres per preparar-nos-hi, per reflexionar, per pregar, per decidir la manera com volem viure aquest proper Nadal.

Les celebracions de l’Eucaristia del temps d’Advent ens ofereixen unes bones orientacions i propostes per fer-ho. Els textos de la Paraula de Déu ens convidaran a viure unes actituds que són molt pròpies d’aquest temps: l’esperança, l’alegria, la confiança, la pregària, la joia, etc. També els grans personatges bíblics de l’Advent com Isaïes, Joan Baptista i la Mare de Déu refermaran la nostra esperança perquè Déu compleix les seves promeses en enviar al món el Messies esperat. En ells ens emmirallarem a l’hora de preparar les nostres vides per a rebre el Senyor que ve constantment al nostre encontre i per camins ben diversos.

Podem intensificar la nostra preparació durant aquest temps d’Advent (que significa vinguda) participant més sovint en la missa, dedicant un temps més llarg a la pregària, meditant un llibre que ens ajudi a descobrir la presència de Déu, estalviant uns diners durant aquests dies per lliurar-los després a la campanya de Nadal de Càritas, dedicant un temps als altres...

Que tinguem un bon temps d’Advent, un temps per a desitjar i preparar una celebració de Nadal ben viscuda.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts